Appel & peer pannetje met kaneel

2

Appels & peren, wat een geweldige combinatie: heerlijk!

Een tijdje geleden maakte ik al volkorentoast met gebakken appel & peer (yummy), gisteren was het tijd voor een dessert met deze combinatie, zo lekker. Via Pinterest zag ik een heerlijk uitziende foto van Baked Appels with CinnamonDe gebakken appeltjes zijn gemaakt in stoofpannetjes en dat zag er zo schattig uit, ik ben gek op stoofpannetjes: dat staat zo leuk op tafel. Zo simpel… dat ik daar zelf niet op ben gekomen…

Ach ja, soms heb je aan een plaatje genoeg en borrelen er meteen wat ideeën boven, dus ik heb er peer & amandelschaafsel aan toegevoegd om het nóg lekkerder te maken. Heerlijk met wat vanillevla of een bolletje ijs natuurlijk. De schrijfster van het originele recept geeft ook nog aan dat de gebakken appels heerlijk zijn als ontbijt, gemengd met Griekse yoghurt, havermoutpap of met een laagje havermout er bovenop. Dat is toch pure verwennerij op de vroege morgen?! Ik denk dat ik dat in het weekend wel een keer uit ga proberen, want om nou doordeweeks een half uur te moeten wachten op de oven…

Wij hebben de pannetjes gister als dessert gegeten en zitten smullen! Nadat ze een klein beetje zijn afgekoeld wat vanillevla er overheen schenken en genieten! Ik heb voor mezelf een versie zonder bruine basterdsuiker gemaakt, zodat het ook nog een geheel verantwoord en gezond dessert is geworden én super lekker: wat wil een mens nog meer!

Bron: Scientias

 

Print Friendly