Bessen-kruimeltaart

16

Weer een taart die hier vorige week maandag (het was een ware bakdag) uit de oven kwam: een bessen-kruimeltaart.

Uitgekozen door Alwin (weer uit ‘het super dikke taartenboek‘) evenals de appeltaart met krokante walnoten van vorige week en allebei gingen ze mee met Alwin om opgegeten te worden door de collega’s vanwege zijn verjaardag. Hij vond deze bessen-kruimeltaart er zo lekker uit zien: die moest er komen!

Geen probleem! Die gaan we maken! Een taart met bessen, kwark & een kruimellaag: yum! De taart heeft wat weg van de appelkwarktaart met kruimellaagje die ik eerder maakte (daar zit echter veel meer kwark in) en die was echt super lekker, dus ik verheugde me al op deze taart met bessen.

Ik ging aan de slag en ongeveer twee uur later kwam deze heerlijke bessen-kruimeltaart uit de oven! Af laten koelen, garneren, foto’s maken & proeven. Een klein stukje, want de taart was niet voor ons. Alwin zijn timing was perfect, want toen ik foto’s stond te maken en nรฉt dat ene stukje uit de taart sneed, kwam hij weer thuis. We wisten niet zo goed wat we van deze taart moest verwachten, maar hij was errug lekker! Boven verwachting! De heerlijke bodem, de zachte, romige tussenlaag, de wat zure smaak van de bessen met de zoete, krokante kruimellaag: yum! Gelukkig viel de taart ook in de smaak bij de collega’s van Alwin. Veel complimenten en het grootste compliment: de taart was binnen no time op…

Bessen-kruimeltaart

Bessen-kruimeltaart

Ging het maken van deze taart zonder slag of stoten? Nee, dat niet, maar dat had niet zoveel te maken met het recept of de moeilijkheidsgraad…. Dat had te maken met de oven… In het recept staat namelijk dat je de taart, na 45 minuten oventijd, eventueel kunt afdekken met aluminiumfolie omdat hij anders te donker wordt. Ik keek iets te laat, dus met nog 12 minuten op de klok, deed ik de oven open, ging er een vel aluminiumfolie op de taart en deed ik de oven weer dicht. Ondertussen aan de slag met het volgende beslag, want er stond ook nog een versie van deze havermout muffins op de planning. Ineens was het stil…

De oven maakte geen geluid meer… Nu is het zo dat je (bij onze oven) altijd even op het ‘start’ knopje moet drukken als je het deurtje open hebt gehad. Ik ging er vanuit dat ik dat vergeten was na het bedekken met het aluminiumfolie, dat de oven daarna nog aan het afkoelen was (en dus geluid maakte) en dat ie daarna uitviel. Snel de oven weer aan, maar dat ging niet… Stroom uitgevallen… Ik rende naar de meterkast, maar alles stond nog goed… Niet veel later kwam ik erachter dat meerdere wijken zonder stroom zaten. Oeps… de taart moest nog ongeveer tien minuten…. help!

Ik heb de taart nog twintig minuten in de nog warme oven laten staan en hem er toen toch maar uitgehaald. Want tรฉ lang in de oven is ook niet goed, dacht ik. De taart zag er goed uit, maar of hij รฉcht gelukt is, weet je pas als je de taart gaat snijden. Dat was dus nog even heel spannend! Maar hij is gelukt! ๐Ÿ™‚

Print Friendly, PDF & Email