Bloemkoolschotel met quinoa & gehakt

1

Zoals ik gisteren al schreef bij de oven spaghetti met courgette & gerookte kip, zijn we deze week erg van de oven… Alles komt deze week tot nu toe uit de oven…

Ik heb blijkbaar niet echt goed op zitten letten met het maken van de planning (voor wat betreft de afwisseling), want ook vrijdag aten we uit de oven: een bloemkoolschotel met quinoa & gehakt en ook zaterdag aten we weer uit de oven…

Dit gerecht kun je prima zonder oven bereiden (net als de spaghetti), maar dat hebben we niet gedaan… Vandaag (zondag dus…), gaan we zonder oven eten, dat beloof ik, gewoon alles op het fornuis! De oven is namelijk druk bezig met andere dingen (voornamelijk baksels) en we willen niet dat hij overspannen raakt… 😉

Onze maaltijd van vrijdag dus… zoals altijd een snelle maaltijd op vrijdag (maar ook snelle maaltijden zitten er deze week veel bij, best een druk weekje..). Ongeveer 20 minuten voorbereiding, nog even 15 minuten in de oven en er staat weer een heerlijke schotel op tafel. Inspiratie heb ik (weer) uit Light koken, maar het recept is op zoveel punten aangepast, dat het eigenlijk niet meer op het originele recept lijkt. De bloemkool en het gehakt, dat is hetzelfde gebleven, de rest niet…

Een simpele, snelle maaltijd waarvan we weer heerlijk hebben zitten smullen en het is nog gezond ook, wat wil je nog meer! 🙂

Print Friendly, PDF & Email