Bulgursalade met tomaatjes

8

Snel, makkelijk én lekker: bulgursalade met tomaatjes!

Heerlijk als bijgerecht voor bij een barbecue (en het barbecue-seizoen is nu toch écht begonnen…), een fijne lunch of een makkelijke maaltijd voor drukke en/of warme dagen. Warme dagen zoals afgelopen weekend (heb jij ook zo genoten?) of al die warme dagen die nog mogen komen. De voorspellingen zijn goed, zo’n twintig graden, weinig bewolking en (als het goed is) geen regen. Ideaal weer voor deze heerlijke salade!

Bulgursalade met tomaatjes

Bulgursalade met tomaatjes

Variatie-tips

  • Geen bulgur in huis? Vervang het door couscous of quinoa. Bereid de couscous of quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg wat in blokjes gesneden komkommer toe voor een (nog) frissere salade.
  • Voeg wat fijn gesneden gedroogde (of verse) abrikozen toe voor een fruitige versie.
  • Voeg wat (chili)peper toe voor wat meer pit.
  • Serveer de salade met wat feta en/of olijven.
  • Vul wat uitgeholde paprika’s of courgettes met de bulgursalade en zet even in de oven (ongeveer 30 minuten op 200 graden).
  • Serveer de salade in kleine sla-blaadjes, bijvoorbeeld little gem of kropsla.

 

En zo kun je natuurlijk eindeloos variëren met deze heerlijke & makkelijke salade. Heb je nog wat over of wil je hem van tevoren maken? Je kunt de restjes (goed afgesloten) ongeveer twee dagen bewaren in de koelkast.

Print Friendly