Bulgurschotel met bloemkool bolognese

0

Bulgur: zooo lekker!

Na de ongelooflijk lekkere bulgurschotel met broccoli, wortel & feta werd het weer tijd voor een nieuw gerecht met bulgur: ik ben er dol op! Dit keer met bloemkool en een soort van bolognese-saus.

Het is alweer een tijdje geleden dat we bloemkool aten. Tijd om het weer eens op het menu te zetten. Kijkend in mijn grote ‘To-Make-lijst’ kwam ik een recept uit Koken & genieten (de light special) tegen: bloemkoolschotel a la bolognese.

Het recept uit Koken & genieten is onder andere met aardappels in plaats van bulgur. Wij eten niet heel vaak aardappels en aangezien we deze week al aardappels & aubergine uit de oven aten, had ik niet zoveel zin om een paar dagen later weer aardappels te eten (zo dol zijn we er niet op). Ik koos daarom voor bulgur, ook dat heeft al een tijdje niet op tafel gestaan. Daarnaast nog wat andere ‘dingen’ aan het recept veranderd en er zo mijn eigen bulgurschotel van gemaakt.

Het resultaat zie je hieronder: Bulgur met Bloemkool, Bolognese & Basilicum! En we hebben Bijzonder lekker gegeten! 😉

Bulgur met bloemkool al la bolognese

Bulgur met bloemkool al la bolognese

Print Friendly