Carrot Banana Cake

5

De uber gezonde carrot cake van Ianna, daar is ‘het’ mee begonnen…

Als je zo’n titel voorbij ziet komen op Twitter, moet je toch wel een kijkje gaan nemen!? Ow, en als je dan toch even op de leuke site van Ianna, Beginspiration kijkt, kijk dan ook even verder, want er staan nog meer lekkere recepten op.

Ik heb al eens eerder worteltjes taart gegeten en vond dat erg lekker, maar als er dan ook nog eens ‘uber gezond’ voor staat, wordt het wel heel aantrekkelijk.

Een kijkje in de lijst met ingrediënten en ja, best gezond allemaal. Dus meteen opgeslagen om de cake zelf eens te maken. En nu, ongeveer een maand later, heb ik de ‘stoute schoenen’ aangetrokken en ben aan de slag gegaan.

Ondertussen was Ianna zelf ook bezig met een tweede versie, zonder boter. Die werd uiteindelijk veel te zoet, las ik op Twitter, dus ik meteen het aantal dadels een beetje aangepast aangezien ik ook van plan was om appelmoes toe te voegen (in plaats van de eieren). Ook al gebruik ik appelmoes zonder toegevoegde suiker, het blijft wel een beetje zoet…. Ik heb zelf de boter vervangen door vanillevla & chia zaden vermengd met water.

Zoals je leest, heb ik het één en ander gewijzigd, dus ik wist niet goed of ‘mijn’ versie goed en smakelijk uit de oven zou komen. Eerst maar eens alle ingrediënten bij elkaar zetten, alles snijden & hakken en aan de slag. Ik vond het erg leuk om de cake te maken. Toch net iets meer werk dan wat ingrediënten bij elkaar in een kom doen en mixen. Maar als je er dan extra energie in steekt, wil je wel dat het lukt. Dus de cake de oven in en wachten… daarna nog afkoelen… en dan eindelijk… proeven!

Hij is lekker! Maar dan écht hè! Niet ‘gezond’ lekker (zo van net niet), maar echt lekker. Toen Alwin thuis kwam, heeft hij natuurlijk ook een plakje geproefd en hij was enthousiast. Hij wilde zelfs een paar plakjes mee naar zijn werk om te laten proeven. Geen probleem, want zo’n cake is toch eigenlijk te groot voor twee personen. Samen met wat bloem-boter-suiker koekjes gingen de plakken mee naar Alwin zijn collega’s. En wat was de favoriet? Juist! De gezonde Carrot Banana Cake. Hoe leuk is dat!? :)

Ik zou zeggen, probeer hem eens uit, hij is echt heel lekker….. & gezond! Bedankt Ianna! :) Deze heerlijke cake gaat hier vaker uit de oven komen!

Print Friendly