Chili con carne y quinoa

4

Een klassieker uit de Mexicaanse keuken in een ‘nieuw’ jasje: chili con carne y quinoa.

Dat is wat wij gisteravond hebben gegeten. De temperaturen zijn wat gedaald, dus een pittige maaltijd ging er wel weer in. Chili con carne kent vele variaties. Deze variant komt uit de juli editie van Light koken en staat bij de categorie ‘koken op de camping’. Handig hoor, gerechten die snel klaar zijn en waar je weinig ‘hulpmiddelen’ voor nodig hebt. Wij zijn niet zo van die camping-mensen, maar een snel gerecht voor een doordeweekse dag is altijd welkom. En dat je dan daarna minder afwas hebt, is alleen maar prettig… Alwin is elke avond aan het ‘puzzelen’ om alles weer in de vaatwasser te krijgen, gisteravond was een makkie. 🙂

Aangezien we toch in de ‘snel klaar’ modus zitten, nog een paar weetjes over chili con carne en dan snel door naar het (snelle & makkelijke) recept.

Chili con carne 

Chili con carne (Spaans voor chilipeper met vlees) is een stoofpot die samengesteld is uit vlees (meestal gehakt of spek) en chilipeper. Traditioneel wordt er gebruik gemaakt van chilipeperknoflookuikomijn en gehakt. Meestal worden er ook bonen (bruine bonennierbonenzwarte bonen of andere) en tomaten aan toegevoegd. Er bestaan allerlei variaties waarbij voor andere soorten vlees of afwijkende ingrediënten gekozen wordt. Het gerecht stamt oorspronkelijk uit het grensgebied tussen Mexico en de Verenigde Staten.Voor zover gedocumenteerd werd de chilischotel voor het eerst gegeten door het Amerikaanse leger, ergens in de 19e eeuw in Texas.

Enne… ik heb het recept op een paar kleine punten aangepast (zoals altijd…), maar het wijkt niet heel erg af van het originele recept. En we hebben weer heerlijk gegeten! 🙂

Bron: Wiki
Print Friendly, PDF & Email