Chocoladeblokjes met een vleugje banaan

6

Een tijdje geleden maakte ik heerlijke amandelkoekjes voor Alwin om mee te nemen naar zijn werk, maar ik had de smaak te pakken en maakte daarna ook nog chocoladeblokjes met een vleugje banaan. Alwin ging dus met een lading lekkernijen naar zijn werk…

Iets minder dan dat ik gebakken heb natuurlijk, want we proeven alles netjes voor…. stel dat het niet smaakt of nét niet goed genoeg is… dat moeten we van te voren weten. Maar ook deze blokjes kwamen door de keuring en zijn meegegaan naar Den Haag. Daar hebben ze geen lang leven gehad…

Het recept komt uit het boekje ‘500 Koekjes‘. Een klein, leuk boekje vol met recepten van (tromgeroffel..) koekjes! Altijd een basisrecept voor koekjes met een aantal varianten.

Dit is een variant op het recept ‘chocoladevingers’ (de ‘vingers’ zijn gewoon repen, ik heb er blokjes van gemaakt…), met een vleugje banaan. Een vleugje? Ja.. de variant doet vermoeden dat er een duidelijke bananen-smaak aanwezig is, maar dat is niet helemaal waar. In de verte herken je ergens iets van banaan,  maar de chocola is overheersend. Niet verkeerd natuurlijk (als je van chocola houdt), maar ik had iets meer banaan verwacht. Wil je wel een duidelijke bananensmaak, voeg dan twee bananen toe in plaats van één (zoals in onderstaand recept is aangegeven). Wil je helemaal geen vleugje banaan? Voeg dan geen banaan toe… het recept blijft hetzelfde.

Hoe dan ook…  het zijn heerlijke,  zachte blokjes die smelten in je mond: errug lekker! Kopje koffie of thee (ach, warme choco doet het ook goed hoor) erbij en genieten van deze heerlijke traktatie. Enige nadeel aan deze yummy blokjes is dat je moet wachten totdat de chocolade weer ‘snijbaar’ is… en als zoiets lekkers op het aanrecht staat, is dat heeeel lang… 😉

Een traktatie!

Print Friendly, PDF & Email