Food Foto’s

4

Ik ben gek op Food Foto’s! Heerlijk scrollen door geweldige smakelijke gerechten & prachtige presentaties van gerechten om zo inspiratie op te doen om zelf toch een gerecht net even iets anders te maken. Ik kan echt uren scrollen door Food Foto’s! Je krijgt er alleen wel trek van! En het liefst ren ik meteen de keuken in om vanalles uit te proberen al was het maar omdat je het gerecht op sommige foto’s bijna kan proeven! ;)

Tegenwoordig zijn er best veel websites waar je eindeloos kunt scrollen door Food Foto’s. Er zullen er ongetwijfeld nog veel meer zijn, maar dit zijn een paar die ik ken!

Pinterest

Mijn favoriet! Ik heb zelf natuurlijk ook een account en ‘Pin’ bijna dagelijks! Pinterest is een soort van digitaal pribord: je kunt zelf eigen ‘prikborden’ maken in verschillende categorieën. Zo hou je nog een beetje overzicht in al die mooie foto die je wilt bewaren. Pinterest is niet alleen voor Food Foto’s, maar heeft een categorie ‘Food & Drink’ waar je heerlijk door heen kunt scrollen! Je kunt een foto die je leuk vindt meteen op een eigen prikbord plaatsen, maar je kunt de foto ook ‘liken’ en eventueel ‘commentaar’ toevoegen.


Mocht je zelf al op Pinterest zitten en je wilt weten of je verslaafd bent, lees dat de 32 tekens van verslaafdheid! :)

Instagram met Pinstagram 

Instagram is voor het plaatsen van foto’s (met of zonder filter) met een mobile device, Pinstagram voor het bekijken van foto’s. Ook hier heb ik een account en deel ik mijn dagelijkse foto’s. Er komen dus ook andere foto’s voorbij, niet alleen van eten, maar ook Pinstagram heeft een categorie food waar je door heen kunt scrollen en meteen foto’s kunt ‘liken’ en ‘commentaar’ kunt geven. De scrollfunctie is niet optimaal: bij mij blijft hij vaak even hangen, wat het toch minder prettig maakt.

Je kunt ook gebruik maken van Webstagram waar je weer kunt zoeken op hashtags (#) zoals #foodstagram #foodforfoodies #instafood en zo heb je er nog wel een paar!  Allemaal Food Foto’s!

Tumblr 

Met Tumblre kun je foto’s posten, maar je kunt er ook een soort blog van maken! Het is dus niet alleen voor foto’s, maar ook voor bookmarks, filmpjes, qoutes etc. Je kunt op Tumblr een compleet blog bijhouden! Op Tumblr kun je re-bloggen (een stukje van een ander op je eigen Tumblr zetten) en je kunt ook ‘liken’ & ‘commenten’. Allemaal een beetje van hetzelfde dus! Maar je kunt Tumblr ook ‘exploren’ en ook zij hebben een categorie food. Soms staan er meteen complete recepten onder en hoef je dus niet door te klikken om de rest te bekijken. Hij laat echter maar één blog per keer zien (in plaats van zes foto’s naast elkaar bij bijvoorbeeld Pinterest), dus het scrollen is niet optimaal: om hetzelfde aantal foto’s te bekijken, ben je langer bezig.

Foodgawker, FoodPorn & Tastespotting

Een beetje vergelijkbare sites wat mij betreft. Ze zijn volledig gericht op Food en de categorieën bestaan dan ook uit gerechten, want de hoofdcategorie is al Food! :) Uiteraard kun je ook ‘liken’ & ‘commenten’ en heerlijk scrollen door de Food Foto’s. Ik heb me nog niet heel erg verdiept in deze sites en de mogelijkheden, maar scrollen: geen probleem! :)

Receptensites, Community’s, zoekmachines, fotosite’s, social bookmarking etc. 

En dan heb je natuurlijk nog tal van receptensites, (food) commity’s (bijvoorbeeld FoodBuzz), zoekmachines, algemene fotosite’s (flickr, MobyPicture) & social bookmarking sites (StumbleUpon) waar je door Food Foto’s kunt scrollen… en er zijn er nog veel, veel meer!

En in het heel, heel klein… kun je op mijn pagina Food Fotografie terecht!  Hier plaats ik ‘gewone’ food foto’s, maar kun je ook mijn Pinterest, Tumblr & Instagram activiteiten bekijken!

Veel scroll & kijkplezier!

Print Friendly