Foodblogevent – Finger food: de inzendingen!

23

Het foodblogevent van september met als thema Finger food is in volle gang! Meedoen kan nog steeds, je kunt je favoriete finger food inzenden tot en met zondag 29 september. Wil je weten hoe je precies mee kunt doen? Kijk dan even hier!

Heb je een lekker hapje voor bij de BBQ (of de open haard…), serveer je bij een verjaardag altijd een hapje omdat hij bij iedereen in de smaak valt, ben je gek op kleine taartjes of ben je gewoon in zijn algemeenheid gek op finger food? Stuur dan snel je recept in, zodat we een mooie lijst met finger food krijgen!

Om het een beetje overzichtelijk te houden (in het vorige artikel staat al zoveel informatie), plaats ik alle inzendingen in dit artikel. Er kan dus ieder moment weer een inzending bijkomen, maar ook via Twitter & Facebook hou ik jullie op de hoogte van nieuwe inzendingen.

Veel lees & kijkplezier!

De inzendingen:

Party bloemkool

De eerste inzending kwam al na een paar uur binnen, wat ontzettend snel! Mandy van Puur & lekker leven maakte deze heerlijke hapjes: Party bloemkool. Alleen al van de naam van deze Finger food krijg je zin in een feestje. Mandy heeft ze ook geserveerd op een feestje en daar zijn ze uitgeroepen tot lekkerste hapje!

Party bloemkool van Mandy

Party bloemkool van Mandy

Polenta cups

Andrea van 4pure liep, na even denken, naar de pluktuin, nam wat kruiden & groenten mee en maakte deze leuke polenta cups (ze passen precies tussen duim & wijsvinger) met groenten uit het seizoen. De topping van crème fraîche maakt de polenta bakjes helemaal af!

Polenta cups van Andrea

Polenta cups van Andrea

Spareribs

Marloes van Kook de wereld rond was in haar diepvries aan het snuffelen en kwam een paar mooie spareribs tegen. Ze maakte een American Style marinade waar ze de spareribs 24 uur in heeft laten marineren. Finger food ten top, noemt ze het zelf!

Spareribs van Marloes

Spareribs van Marloes

Mercimek köftesi (Turkse kruidige köfte van linzen & bulgur)

Eslem van Mijn Mixed kitchen doet voor de eerste keer mee met het foodblogevent en maakte Mercimek köftesi. Typisch Turks Finger food, noemt Eslem het en vertelt daarbij dat dit hapje ook vaak tijdens een High tea wordt geserveerd, een cay saati (thee-uurtje in goed Turks).

Mercimek köftesi van Eslem

Mercimek köftesi van Eslem

Hartig taartje met Breydelspek

Kleine hartige taartjes kun je natuurlijk ook prima met je vingers eten en zo dacht Carine van Proeven op zondag ook. Finger food om duimen en vingers bij af te likken, zo noemt ze het zelf. Carine zocht een creatie die zowel gezond is, super lekker, verantwoord, met producten van dicht bij huis en gemakkelijk te eten zonder veel poespas. Het werden hartige taartjes, die ook nog eens voedselzandloper-proof zijn, aldus Carine!

Hartige taartjes van Carine

Hartige taartjes van Carine

Gegratineerde oesters

Gereon van Gereons keuken thuis schrijft over oesters: finger food in optima forma, openen, wat citroensap of niet en hap, slik weg. Gereon maakte er echter iets bijzonders van: “oesters, gegratineerd, uit het vuistje (niet je handen branden) met een glas koele rosé uit Gassin, de cuvée de Bailli. Nog even nazomeren”.

Mini loempia’s

Heerlijke rijkelijk gevulde mini loempia’s van ‘De Pannenlikker‘. Serveren met Thaise seet chili saus en garneren met wat lente-ui & klaar is dit finger food gerechtje!

Mini loempia's van De Pannenlikker

Mini loempia’s van De Pannenlikker

Nachohapjes

Brenda van Brenda Kookt is gek op nacho’s. Ze maakt regelmatig een nachoschotel of dipt ze in de guacamole, maar sinds kort heeft ze er een nieuwe favoriet bij: nacho’s als finger food: nachohapjes! Brenda serveerde de nachohapjes als voorafje bij een etentje en daar vielen ze erg in de smaak!

Nachohapjes van Brenda

Nachohapjes van Brenda

Mini pie’s met prosciutto, tomaat en feta

Caroline van Carolines blog maakte mini pie’s met prosciutto, tomaat & feta. Caroline heeft ze in een mini muffinvorm gemaakt (ze zijn dus écht mini en dus makkelijk tussen duim & wijsvinger te pakken), maar je kunt ze ook in een standaard muffinvorm bakken. Heerlijke mini pie’s die je bij de borrel kunt serveren, maar ze zijn natuurlijk ook lekker bij de lunch op bij een picnic, aldus Caroline.

Mini pie's van Caroline

Mini pie’s van Caroline

Bietenchips met knoflooksaus

Marleen van Eten uit de volkstuin stapte woensdagmiddag op de fiets om bietjes uit de moestuinwinkel te halen. Helaas zijn haar eigen bietjes dit jaar allemaal aangevreten… Van de verse bietjes maakte Marleen bietenchips met daarbij  knoflooksaus. Marleen haar zoon zat samen met een vriendje een film te kijken en daarbij kregen ze een schaaltje bietenchips die binnen no-time leeg was, ze hebben zitten smullen. Omdat de kinderen het ontzettend lekker vonden, heeft Marleen gekozen voor deze inzending.

Bietenchips van Marleen

Bietenchips van Marleen

Cantuccini

Marion van Marion Kitchen Stories maakte voor het foodblogevent Cantuccini, dubbel gebakken koekjes uit Prato. Marion schrijft over de koekjes: “Welnu cantuccini zijn echt ‘finger food’, want je doopt ze in je koffie (met de koekjes tussen duim & wijsvinger) en net voordat ze op de grond dreigen te vallen, steek je ze snel in je mond. Mij doet het denken aan vroeger thuis, toen ik als kind niets liever deed dan koekjes in de thee dopen tot grote ergernis van mijn moeder”. Ik deed (en doe) dat ook altijd hoor, Marion! Zo lekker, om je koekje in de koffie of thee te dopen! 😉

Cantuccini van Marion

Cantuccini van Marion

Gevulde druiven/wijnbladeren

Een zeer duidelijke, uitgebreide omschrijving voor het vullen van druiven/wijnbladeren vind je bij Fatima van Safrana Argana. Stap voor stap foto’s, achtergrondinformatie, maar ook de vulling wordt besproken. Na het lezen van dit artikel, kan het niet meer mis gaan! Voor Fatima zijn deze gevulde druiven/wijnbladeren het ultieme finger food!

Gevulde druiven/wijnbladeren van Fatima

Gevulde druiven/wijnbladeren van Fatima

Polentamuffins

Polentamufins met oude kaas, zongedroogde tomaatjes & bosui, dat is de inzending van Maura van de blog Yellow Lemon Tree. Ook voor Maura is het de eerste keer dat ze meedoet aan het foodblogevent: hartstikke leuk! Maura schrijft over de muffins: “Deze polentamuffins staan leuk op een feestje op een tafel vol eten, maar eet je ook lekker uit de hand”.

Polentamuffins van Maura

Polentamuffins van Maura

Risottoballetjes

Christien van de blog Oesters & uien maakte risottoballetjes met eekhoorntjesbrood, spinazie en gerookte mozzarella. De risottoballetjes stonden al jarenlang op haar kooklijstje (fijn te weten dat ik niet de enige ben met zo’n lange lijst…) en nu had ze een mooie aanleiding om ze eens te maken, het foodblogevent. Christien schrijft bij de risottoballetjes: “Wat is nou lekkerder uit het vuistje weg te happen dan een balletje van smeuïge risotto in een krokant jasje met een hart van gerookte mozzarella”.

Risottoballetjes van Cristien

Risottoballetjes van Cristien

Mini quiches met peer & venkel

Marjolein van De studentenkeuken van Marjolein koos voor Peer & venkel mini quiches. Waarom? Beide hoofdingrediënten komen vers uit eigen tuin! Marjolein geeft aan dat deze mini quiches prima passen in een hapjes-menu: “Typisch finger food dus, wel serveren met een servetje”!

Mini quiches van Marjolein

Mini quiches van Marjolein

Mini quiches in prosciutto cups

Ook René van Het eten is klaar heeft gekozen voor mini quiches, maar weer een hele andere variant. René dacht bij finger food automatisch aan tapas. Tapas maken is één van zijn favoriete bezigheden in de keuken. Omdat hij al zoveel tapas maakt, koos hij voor het foodblogevent voor deze mini quiches in prosciutto cups die ook prima passen in een tapasmenu maar ze zijn ook prima te serveren als borrelhapje of amuse. Om er helemaal zijn ultieme finger food van te maken, heeft hij zelfs een vorm voor 12 minicupcakes aangeschaft.

Mini quiches van René

Mini quiches van René

Vrolijk smultuintje

Een schaal vol met vrolijke finger food, dat maakte Lotus van Smul-Ideetjes. Lotus noemt het een vrolijk smultuintje! Op de schaal liggen onder andere mandarijnslakjes & druivenrupsjes: erg vrolijk! 🙂 De schaal bevat ook foccaciabrood (+recept) met lieveheersbeestjes en alle hapje zijn tussen duim & wijsvinger te eten!

Vrolijk smultuintje van Lotus

Vrolijk smultuintje van Lotus

Sweet Potato Tater Tots

Op de valreep nog een inzending van Ellen van In my red kitchen: Sweet Potato Tater Tots. Ellen woont sinds dit jaar in Los Angeles (zo gaaf!) dus dit keer een Amerikaanse finger food, zoals de naam al doet vermoeden. Ellen schrijft zelf over deze heerlijke finger food: “Ik ben zo dol op zoete aardappelen dat ik besloot om Sweet Potato Tater Tots te maken. Met een heerlijke toevoeging van geraspte geitenkaas en tijm omdat dat nou een eenmaal een super combinatie is, yum… een match made in heaven als ik het mag zeggen! Erbij een lekker fris knoflook & tijm sausje. En onthoud: finger food eet je met je handen, lekker dippen”.

Sweet potato Tater Tots van Ellen

Sweet potato Tater Tots van Ellen

Print Friendly, PDF & Email