Frambozencake met amandelcrumble

22

Een heerlijke cake met verse frambozen en een amandelcrumble: yum!

Zondag: bakdag. Een tijdje geleden was het een beetje een druilerige zondag. We hadden geen plannen en met dat weer ook niet echt zin om iets te ondernemen. Dan maar een dagje thuis relaxen. Heerlijk. Lekker rustig aan, alle tijd รฉn tijd om wat lekkers uit de oven te toveren. Want dat is heel ontspannen. Muziekje aan en lekker ‘prutsen’ in de keuken. En daar kwam deze frambozencake met amandelcrumble uit!

Frambozencake met amandelcrumble

Frambozencake met amandelcrumble

Hij was heerlijk! Een zachte, luchtige cake met verse frambozen en een lekker laagje met amandelschaafsel. Erg lekker. Zo lekker zelf dat we de rest door de collega’s van Alwin op hebben laten eten (pure zelfbescherming) en ook daar viel deze cake erg in de smaak.

Ow, en in het originele recept (een uitgescheurde versie waarvan ik niet meer precies weet waaruit ik hem gescheurd heb…) staat in de ingrediรซnten-lijst van de crumble: donkere basterdsuiker. Zonder er bij na te denken pakte ik donkerbruine basterdsuiker, maar achteraf gezien denk ik dat lichtbruine basterdsuiker een stuk mooier staat op deze cake. Op de foto bij het recept te zien, hebben ze daar ook geen donkerbruine gebruikt. Ik heb mijn les weer geleerd: altijd blijven nadenken… ๐Ÿ˜‰ Haha! Ach, wat poedersuiker erover en niemand die het ziet…. ๐Ÿ˜‰

Fijne zondag!

Print Friendly, PDF & Email