Gegrilde vijgen met parmaham

7

Wat een feest deze week, drie keer een voorgerecht!

Maandag hebben we genoten van gevulde avocado met garnalen & olijven, woensdag van een watermeloen carpaccio en vandaag hebben we gegrilde vijgen met parmaham en wat rucola als voorgerecht gegeten.

Het recept komt het magazine Proef& van Gall & Gall en ziet er bijzonder lekker uit. Uiteraard wordt er bij het recept ook een wijnsuggestie gedaan, in dit geval een zomerse rosé, de Château Villerambert ui de Minervois: “Je proeft bosaardbeitjes en frambozen, maar ook voldoende kruidigheid en kracht om dit klassieke antipastigerecht de baas te blijven. De stevigheid van de rosé kan met gemak de strijd aan met de zoute parmaham”. Wij hebben het gerecht zonder wijntje gegeten, maar een wijntip is altijd handig. 

Eerst op zoek naar verse vijgen… in de supermarkt niet te vinden, maar gelukkig hadden ze er bij de Toko genoeg liggen. De rest van de ingrediënten zijn wat makkelijker te verkrijgen. Het is een heerlijk voorgerecht die je binnen een kwartiertje op tafel hebt staan. En vijgen zijn ook nog eens erg gezond:

Vijgen

Deze vruchten zijn een goede bron van kalium en voedingsvezels, vijgen bevatten daarnaast vitamine B6, welke verantwoordelijk is voor het stemmingsverhogende serotonine, het verlaagt het cholesterol gehalte zorgt voor een goede vochtafdrijving. Pilgebruik verminderd vitamine B6 het lichaam, dus als deze vorm van anticonceptie wordt toegepast, zorg er dan voor om dit tekort aan te vullen. Een vijg bevat 37 tot 48 calorieën, geen vet and 2 gram voedingsvezel. Verse vijgen zijn uitstekend te combineren met een varkens filet, terwijl de gedroogde variant prima kan worden gegeten als tussendoortje.

Bronnen: Mensengezondheid, Biolicious (foto).
Print Friendly