Gemarineerde courgettes met mozzarella

2

Het is alweer een tijdje geleden dat wij dit heerlijke gerecht aten: gemarineerde courgettes met mozzarella!

Het is een gerecht uit het geweldige boek Veg! (ik ben fan!) en we hebben weer heerlijk gegeten. Ik maakte deze gemarineerde courgettes toen het nog heeeel warm was buiten… Weet je nog? Zon, 30 graden… dat soort temperaturen. Van die dagen waarop je niet zo heel veel trek hebt

Niet zoals nu, want het is toch best wel frisjes buiten. Maar ook nu kun je dit heerlijke gerecht maken, maar dan meer als bijgerecht of voorgerecht of tussendoor, lunch… ach, het kan eigenlijk altijd! Je hebt er even wat werk aan en het geheel moet ongeveer een uur marineren, maar daarna kun je ook écht smullen!

Gemarineerde courgettes met mozzarella

Gemarineerde courgettes met mozzarella

Hugh Fearnley-Whittingstall schrijft bij dit gerecht: “Als je dit maakt met een mix van gele en groene courgettes ziet het er heel mooi uit, maar ook met één kleur is het een lust voor het oog – en de mond”. Ik kon helaas op dat moment maar één kleur courgette vinden (en had geen tijd om langs de toko te fietsen), maar Hugh heeft gelijk: ook met één kleur, is het een geweldig gerecht!

Print Friendly