Gevulde kip met geurende couscous

4

Het eerste recept van 2013! 🙂

Een goede begin is het halve werk… dus we beginnen meteen met een super lekker recept. Nee, wacht, we beginnen met iets veel belangrijkers en dat is jullie een fantastisch nieuwjaar wensen!

*Een gelukkig & culinair nieuwjaar, de beste wensen & al het goeds voor 2013! *

Ik hoop dat jullie een geweldige laatste dag van 2012 hebben gehad, een heerlijke avond/nacht en een super begin van 2013!

Wij hebben in ieder geval genoten, lekker rustig met z’n drietjes. Lekker eten, spelletjes, tv kijken, Mac een beetje afleiden van het vele geknal, dus veel knuffelen en het spelletje ‘zoek snoepje’ gedaan. Het is gelukkig allemaal goed gegaan (Mac heeft grotendeels van de avond lekker liggen slapen) en we hebben genoten van een heerlijke avond.

De avond begon al goed omdat we een super lekkere gevulde kip met geurende couscous op een aardappel’stovie’ van Jamie Oliver hebben gegeten. Een paar dagen geleden zat Alwin met een aantal kookboeken op schoot… hij ging een recept uitzoeken voor ons laatste avondmaal van 2012. Niet heel erg verrassend werd dat een kippetje uit de oven, daar is hij dol op. Het recept komt uit het boek ‘De basis van het koken‘, één van de weinige kookboeken die Alwin had voordat wij elkaar kende…

Zondag alle boodschappen in huis gehaald… althans, dat wat we konden vinden. De zoektocht naar venkelzaad & kardemompeulen is namelijk niet geslaagd…. Erg jammer, maar zonder is het ook errug lekker. Ik zet de ingrediënten wel bij het recept evenals de heerlijke vrijblijvendheid die Jamie in zijn recepten kan stoppen. Een flinke hand van dit, een handje van dat… je kent het wel. Zoek het zelf maar uit… 😉 En varieer… kies zelf je favoriete gedroogde fruit & noten (heb ik ook gedaan).

Gevulde kip met geurende couscous

De middag van 31 december samen de keuken in om alles gereed te maken. Het boek erbij, raspen, persen, hakken, snijden, schillen, de foute 111 van Q-music (en een snurkende hond) op de achtergrond. Gezellig! Daarna de kip ongeveer anderhalf uur in de oven (het ruikt echt geweldig) en dan eindelijk aan tafel. Yum! We hebben echt zitten smullen. Ja, echt een top afsluiter van 2012! Dat 2013 een veeeel beter culinair jaar mag worden! Oeh, wat gaan we dan lekker eten! 😉

Print Friendly, PDF & Email