Havercake

18

Weer een super lekker recept uit Light koken, de juni editie: havercake.

Toen ik hem zag, heb ik hem meteen op mijn To-Do-lijstje gezet, want hij ziet er erg lekker uit én nog enigszins gezond ook. Want havermout is nu eenmaal gezond, maar daar heb ik al eerder over geschreven, dus daar  ga ik jullie niet nog een keer mee vervelen…

Wist je trouwens dat haver ook een natuurlijk ontstresser is, aldus Light koken:

Bij spanning, nervositeit en overwerktheid kun je goed haver gebruiken. Het gaat stress te lijf! Dit heeft te maken met het hoge magnesiumgehalte. Het graan wordt zelfs in rustgevende (natuurlijke) geneesmiddelen gebruikt.

Dus ontspannen met een kopje thee én een plakje havercake is dubbel ontspannen! 😉

En geen stress… deze cake is binnen vijftien minuten klaar om in de oven gezet te worden. Ingrediënten afwegen, alles mengen en hoppa, de oven in. Uurtje wachten (en in de tussentijd kun je natuurlijk heel veel andere dingen doen), even laten afkoelen en genieten. Een super snelle, maar o zo lekkere cake!

Kookboekstore_algemeneshopbanner_728x90
Print Friendly, PDF & Email