Havercrackers

6

Het begint nu al… ik heb al een paar kooktijdschriften doorgebladerd (van die kofferbak vol die ik heb gekregen) en kwam dit recept tegen van havercrackers in Koken & Genieten van oktober 2010.

Ik vind crackers heerlijk! Met verse aardbeien, met komkommer, roomkaas, noem maar op. En wat is nou leuker dan ze zelf maken! Ik heb echt de smaak te pakken, vind het koken & bakken steeds leuker, nog even en ik maak alles zelf…. Maar dan zouden er iets meer uurtjes in een dag moeten zitten…

Deze crackers zijn vrij eenvoudig te maken, dus ik ben maar aan de slag gegaan. Alles in een kom, even kneden met deeghaken, het deeg op de bakplaat en in de oven. Zo weinig moeite… als je naar de supermarkt moet, ben je meer tijd kwijt.

Ik heb bijna niets veranderd aan het recept. Ik heb alleen de olie vervangen door Griekse yoghurt om de crackers net iets minder calorie-rijk te maken. En dat is weer prima gelukt. Ze zijn heerlijk! Owja, en ik heb het allemaal niet zo netjes gedaan, zoals in het recept staat, maar daar wordt de smaak niet minder om! 😉

Update: deze heerlijke havercrackers staan ook in het leuke e-book ‘Thuis maken‘, vol met recepten die je thuis kunt maken! 🙂

Weet je trouwens waarom een cracker een cracker heet?

Crackers

In 1792 maakte John Pearson uit Newburyport, Massachusetts, een cracker-achtig broodproduct met bloem en water, dat hij “pilot bread” noemde. Dit was een groot succes bij zeelieden, vanwege de lange houdbaarheid. Het werd bekend als hardtack of scheepsbeschuit.

De eerste echte cracker ontstond toen een andere bakker uit MassachusettsJosiah Bent, in 1801 een beschuitje aanbrandde in zijn steenoven. Het krakend geluid dat dit maakte inspireerde tot de naam cracker (Engels voor kraker).

Bron: Wiki

Print Friendly, PDF & Email