Havermout ontbijtjes uit de koelkast / Overnight Oats

12

Havermout is gezond en een goed begin van de dag!

Maar ja, niet iedereen heeft tijd & zin om ’s ochtends een havermoutpapje te maken en ook nog eens fruit te schillen/snijden om het ontbijtje wat aantrekkelijker te maken….

Vaak gaan dingen snel, snel, snel in de vroege morgen… Toch een lekker ontbijt met havermout? Maak dan ’s avonds een potje klaar en haal hem ’s ochtends uit de koelkast, lepeltje er bij een smullen maar: sneller kan niet!

Zo’n snel & gezond ontbijtje wil toch iedereen? Havermout is een echte superfood, hieronder zeven redenen:

  1. Bevat langzame koolhydraten – goed voor een stabielere bloedsuikerspiegel: na een maaltijd heb je langere tijd geen behoefte aan tussendoortjes.
  2. Rijk aan vezels – goed voor je stofwisseling.
  3. Rijk aan eiwitten – goed voor de opbouw en het onderhoud van je lichaam.
  4. Vol meervoudig onverzadigde vetten – goed om hart- en vaatziekten te voorkomen.
  5. Bevat calcium, fosfor en magnesium – goed voor de botten (en als je havermoutpap met melk maakt, krijg je nog extra calcium binnen).
  6. Bevat vitamine E en selenium – goed voor je immuunsysteem.
  7. Bevat vitamine B, fosfor, magnesium en ijzer – tegen een droge huid en eczeem.

Ook dit geweldige idee kwam ik tegen op Pinterest (zo verslavend…). Op The Yummy Life staan meerdere varianten van dit super snelle ontbijtje. Uiteraard heb ik er één uitgeprobeerd (iets aangepast) en de andere varianten gaan zeker volgen: erg lekker & makkelijk! En zeg nou zelf, dit ziet er toch heerlijk uit?!

Mijn variant vind je hieronder, maar kijk vooral op The Yummy Life voor meer varianten!

Bronnen: Light koken, Theyummylife (foto’s).
Print Friendly