Homemade appelmoes

5

Vooral als het net warm uit de pan komt, de geur nog in huis hangt… en je dan een hapje neemt: heer-lijk! Ok, misschien ietsje af laten koelen, anders is dat geweldige, verwarmende gevoel meteen weer weg… auw!

Ik heb het over homemade appelmoes. Zó lekker! Het is niet echt een recept te noemen (men neme wat appels & water…), maar ik wil het toch graag met jullie delen omdat ik er van hou! En om jullie niet alleen met appels & water achter te laten, heb ik hieronder een lijst met variatie tips neergezet.

Homemade appelmoes

Homemade appelmoes

Tips:

  • Voeg naar wens kaneel(stokjes), speculaaskruiden, kardemom, steranijs of vanille extract toe.
  • Voeg (kokosbloesem) suiker, vanillesuiker, diksap, honing of ahornsiroop (erg lekker) toe.
  • Verwarm eerst wat (room)boter in de pan en voeg de stukjes appels toe als de boter begint te borrelen, voor een meer romige versie.
  • Voeg gedroogd fruit toe aan het mengsel en laat meekoken: rozijnen, gedroogde abrikozen, cranberry’s etc.
  • Voeg peren (in stukjes) of (rijpe) bananen (in schijfjes) toe en kook mee voor een nog fruitige versie én een andere smaak.
  • Voeg wat citroensap toe aan het appelmengsel.
  • Voeg, na het koken, wat geroosterde (of gekarameliseerde!) walnoten, hazelnoten of amandelen toe.
  • Pureer het geheel met een staafmixer voor een ‘gladde’ appelmoes.

 

Naast gewoon genieten van een schaaltje appelmoes (als bijgerecht, tussendoortje, nagerecht etc.) kun je (zelfgemaakte) appelmoes ook prima gebruiken in baksels! Je kunt bijvoorbeeld suiker, olie of boter vervangen door appelmoes (kijk maar eens in dit handige overzicht!).

Inspiratie: Jamiemagazine.
Print Friendly, PDF & Email