Kerstbroodjes

6

Jaaa, ik heb weer brood gebakken! 🙂

Vorige week mislukte mijn ‘normale’ bruinbrood (smaak was prima, structuur wat minder), dus deze week weer een poging gedaan om brood(jes) te bakken. Nee, niet weer een bruinbrood (die ga ik nog wel een keer proberen hoor), maar kerstbroodjes. Eigenlijk een soort kerststolletjes (maar dan toch weer wat groot uitgevallen) zonder amandelspijs. Wél lekker gevuld met rozijnen, cranberry’s & noten (ik heb walnoten, pecannoten & hazelnoten gebruikt).

De broodjes zijn qua vorm niet echt super, maar ze zijn zo ontzettend lekker, ik wilde het recept gewoon met jullie delen! Ik had niet verwacht dat ze nog zoveel groter zouden worden (beetje dom….), dus ze zijn wat groot uitgevallen, maar daar zijn ze zeker niet minder lekker om. Je kunt dus beter negen kerstbroodjes van het deeg maken en niet zes (zoals ik heb gedaan), maar ach, dit formaat is ook prima te doen hoor!

Het enige nadeel van deze heerlijke kerstbroodjes is dat ze de kerst niet gaan halen… dan zijn ze echt al op… 😉

Fijne feestdagen!

Inspiratie: Light Koken december 2012.
Print Friendly, PDF & Email