Kropsla met zoete aardappel & gerookte kip

11

Kropsla met geroosterde zoete aardappel & gerookte kip. Koud & warm in één (lauwwarm dus…): wat ons betreft ideaal voor deze dagen.

Deze dagen? Ja, van die dagen dat het warm is, maar niet super warm. Het zonnetje schijnt soms volop en verdwijnt daarna weer achter de wolken. Niet van die hele warme, zomerse dagen waarop het ’s ochtends vroeg al 20 graden is en je zo laat mogelijk naar bed gaat omdat het toch te warm is. Nee, van die dagen waarop het ’s ochtends heerlijk is en tegen de tijd dat je naar bed wilt, is het ook voldoende afgekoeld. Dat soort dagen dus. Warm genoeg voor een salade (niet dat daar echt een temperatuur aan vast hangt hoor…), koud genoeg voor iets warms.

Afijn, wij vinden dit soort gerechten op dit soort dagen gewoon erg lekker! En ook gisteravond hebben we weer zitten smullen. Koude kropsla met warme zoete aardappel & koude gerookte kip: het was heerlijk!

Kropsla met zoete aardappel & gerookte kip

Kropsla met zoete aardappel & gerookte kip

Voordat ik dit gerecht maakte, ben ik op zoek gegaan naar de oranje variant van de zoete aardappel. Die vind ik nét iets lekkerder, iets zoeter, iets minder aardappel (‘meelderig’). Maar ik kwam alleen maar varianten tegen met de paarse schil (de witte dus) en niet met de oranje schil. Normaal vind ik hem wel, maar helaas, dit keer niet gevonden. Nu had ik ook niet echt zin om heel veel verschillende winkels te bezoeken en het aanbod ‘groenteboeren’ is hier in de buurt nou eenmaal niet zo groot. Ach, dan maar de witte variant. Maar mocht je kunnen kiezen tussen de paarse & oranje schil… mijn advies: ga dan voor de oranje! 🙂

Print Friendly, PDF & Email