Mijn kookweek – week 1

2

Week 1, de eerste week van 2014 is alweer achter de rug…

Wat gaat de tijd toch snel hè?! Zó cliche, maar ik hoor het zo vaak. Weer een jaar voorbij, weer een week voorbij, ik weet nog als de dag van gisteren, het lijkt nog maar zo kort geleden…. Je kent ze wel. Zo rond Oud & Nieuw hoor je ze over het algemeen wat vaker. En hoe ouder je wordt, hoe sneller de tijd gaat, lijkt het wel…

Afijn, de eerste week zit er weer op, nu begint het ‘normale’ leven écht weer. Ofzo. Nou ja, ik hoop dat het ‘normale’ leven in de keuken wel weer begint, want afgelopen week was alles behalve normaal te noemen…

Maandag

We begonnen de week met heerlijke wentelteefjes: yum! Het oude brood moest (….) op en we hadden zo’n zin in wentelteefjes. Niet echt een gezond begin van de week, maar wel heel erg lekker! 🙂

Dinsdag

Het begint een beetje traditie te worden hier: op oudejaarsdag lekker de keuken in om te koken. Vorig jaar stonden we gezellig samen in de keuken om deze overheerlijke gevulde kip met geurende couscous van Jamie Oliver te maken. Dit jaar stonden we (iets langer) in de keuken om een vier gangen diner te maken. Tussendoor een flinke wandeling met Mac maken, zodat ze tijdens het vuurwerk lekker moe was! 🙂

Ons diner

Ons diner

Meer over dit overheerlijke diner lees je binnenkort op MiCook!

Woensdag

Woensdag was het tijd voor een nieuwjaarsduik! Voor Mac dan, wij keken toe! 😉

’s Avonds niet te moeilijk gedaan en de restjes van de vorige dag opgegeten, want we hadden natuurlijk weer veel te veel gemaakt!

Donderdag

Wederom een makkelijke maaltijd. We aten worst (lag nog in de diepvries) met heel veel groenten. Heel veel trek hadden we nog niet na alle oliebollen en andere lekkernijen, maar we hadden enorm zin in groenten.

Vrijdag

Vrijdagmiddag gingen we op bezoek bij Alwin zijn vader waar het op dit moment niet goed mee gaat. Hij verblijft momenteel in een verzorgingstehuis en daar troffen we ook Alwin zijn moeder. Gelukkig mag Mac ook mee naar binnen en dat is vooral voor Mac geen straf, want ze krijgt er heel veel aandacht! Een paar kopjes koffie en een kleine wandeling later, reden we weer naar huis en onderweg stopten we even om een hapje te eten.

Diner bij Van der Valk

Diner bij Van der Valk

Zaterdag

Zaterdag, klusdag! Afmaken waar we in 2013 mee begonnen waren. Inmiddels hebben we de trappen & de leuningen geschuurd & geverfd (dat was toch wel de grootste klus), de muren weer mooi gemaakt met onder andere een likje verf en als laatst was de vloer in de gang boven aan de beurt. We dachten het vloertje wel ‘even’ te leggen, maar dat viel weer tegen. We waren later klaar dan we dachten en aten daarom pizza! Maar we zijn erg blij met het resultaat! Deze week nog even de puntjes op de i en daarna voorlopig even klus-rust (tot het volgende project…).

Vloertje leggen

Vloertje leggen

Zondag

Een rustige dag. Administratie bijwerken, wandelen met de hond & lekker eten! Ik maakte deze heerlijke volkoren groentetaart met lekker veel groente! Vooral veel winterpeen & pastinaak: yum! En gelukkig bleef er nog wat over voor de lunch van vandaag! 🙂

Volkoren groentetaart

Volkoren groentetaart

En verder….

Verder niet zoveel spannends in onze keuken, maar deze heerlijke maaltijd: aubergines met kikkererwten & feta kwam deze week online en werd diezelfde avond al door twee mensen op tafel gezet. Hoe leuk is dat!?

Aubergines met kikkererwten & feta

Aubergines met kikkererwten & feta

Ook deze gezonde banaan-havermoutkoekjes waren afgelopen week enorm populair (ze staan ook in de top drie van 2013!). Meerdere mensen hebben de oven aangezet om deze heerlijke koekjes te bakken!

Gezonde banaan-havermoutkoekjes

Gezonde banaan-havermoutkoekjes

Dat was het weer! Tot volgende week! 🙂

Kookboekstore_algemeneshopbanner_728x90
Print Friendly