Mijn kookweek – week 32

2

Het was een wisselvallige week….Ja, het weer was wisselvallig (waar is nou die mooie zomer gebleven…), maar ook mijn tijd in de keuken.

Mijn geheugen laat me een beetje in de steek,  maar volgens mij was het maandag nog een prachtige zomerdag. Een beetje benauwd, maar het was warm. Daarna werd het minder warm met af en toe een regenbui. Van dat weer waarbij je eigenlijk niet zo goed weet wat je aan moet doen. Een korte of lange broek? Een jas(je) of niet… Ik heb toch wat momenten staan twijfelen. Met het zonnetje erbij was het fijn buiten, zonder zonnetje toch wat aan de koude kant, zeker tijdens de laatste avondwandeling met Mac. Voelt toch weer raar, zo’n jas.

Qua koken ongeveer net zo wisselvallig deze week… Van een lichte, zomerse salade naar pizza & gehaktballen (niet tegelijk hoor…). Maar het wisselvallige weer zorgde er wel voor dat het weer aangenaam in huis was (een stuk koeler) en dus de oven wel aan kon!

Maandag

We begonnen de week met een heerlijke quinoa(salade) met komkommer & garnalen. Klinkt misschien wat simpel, maar dat was de smaak echt niet: yum! Het recept lees je binnenkort op MiCook.

Quinoa met komkommer & garnalen

Quinoa met komkommer & garnalen

Dinsdag

Een eenvoudig maaltje: kropsla met zoete puntpaprika, gerookte kip, wat zaden & pitten & een klein beetje feta. Even wat snijden, alles mengen en klaar: aan tafel om lekker te eten.

Woensdag

De dag begonnen met een heerlijk ontbijt: kwark met banana granola & vers fruit. Heer-lijk! Echt een aanrader om zelf granola te maken, erg makkelijk & super lekker!

Banana granola

Banana granola

‘s Avonds kookte ik voor de Foodblogswap. Dinsdag werd de verdeling bekend gemaakt en ik dacht: ach, ik ga meteen maar aan de slag. Ik kookte van de blog Gereons keuken thuis. Verder mag ik natuurlijk nog niets verklappen, dat lees je later allemaal. Het was in ieder geval heerlijk!

Donderdag

Overdag maakte ik lekkere ‘snack-bonbons’. Choco-dadels bonbons met chia. Erg lekker & nog gezond ook! :)

Choco-dadel 'bonbons' met chia

Choco-dadel ‘bonbons’ met chia

‘s Avonds iets met een vierkante doos die via een scooter met bezorger ‘ineens’ voor onze deur stond. Een vierkante doos met een ronde lap deeg en allemaal lekkers er op. Juist ja, we aten pizza.

Vrijdag

Mac bedacht die dag dat het tijd werd om weer eens tot leven te komen. Na haar pijnlijke pootje, het warme weer en haar darmproblemen (waardoor ze een aantal weken erg sloom en niet vooruit te branden was), kwam er een omslag. Ze zat vol energie en reageerde op alles wat ik deed. Als ik opstond om een bak koffie te halen, stond ze al kwispelend voor me met haar speeltje in haar bek. Spelen, spelen, spelen! Toen Alwin thuis kwam begon ze als een dolle te rennen. Ja, er zat weer genoeg energie in! We besloten om, na de boodschappen in huis te halen & de Streekbox in ontvangst te nemen, met haar naar het ‘hondenstrandje’ te gaan, zodat ze lekker kon rennen, spelen & zwemmen. Daar hebben we gelijk een hapje gegeten.

Streekbox

Streekbox

Zaterdag

Overdag een beetje geëxperimenteerd in de keuken: altijd leuk! :) Wat daar uit is gekomen, lees je binnenkort op MiCook!

‘s Avonds aten we gehaktballen. Niet zomaar gehaktballen hoor… Gebraden gehaktballen met tomaten van Bill! Ook dit recept lees je binnenkort op MiCook, want we hebben echt heerlijk zitten eten!

Gebraden gehaktballen met tomaten van Bill

Gebraden gehaktballen met tomaten van Bill

Zondag

Zondag was het ‘kliekjes-dag’. Nog wat gehaktballen van Bill, wat salade en zo meer van die restjes die nog in de koelkast lagen. Lekker & makkelijk! :)

En verder….

Verder kwamen er recepten online van gerechten die we een tijdje geleden aten. Onder andere de courgette pizza met geitenkaas & citroen, de krokante spinazietaart met geitenkaas & hazelnoten en deze heerlijke quinoa ‘cakejes’ met feta & dille!

Quinoa 'cakejes' met feta & dille

Quinoa ‘cakejes’ met feta & dille

Tot volgende week!

Print Friendly