Mijn kookweek – week 32

8

Weer een week voorbij… de week die begon met een bezoekje aan de tandarts, geen controle bezoekje, een écht bezoekje… een week die eindigde met een heerlijk avondje aan het strand! Ik moet zeggen dat ik het einde toch een stuk prettiger vond dan het begin….

Een week met heerlijk eten, veel leuke uren in de keuken, fijne uren buiten (jeej, zon!), maar ook de nodige mislukkingen… alweer… bah… Maar ja, ik ben ook nog maar net begonnen, heb nog veel te leren, dus dat hoort er allemaal bij! En ik probeer toch altijd wel na te gaan waar het fout is gegaan, zodat ik ook nog leer van mijn ‘fouten’… ;) Maar gelukkig zijn er ook veel dingen goed gegaan, dus laten we beginnen.

Maandag

Afgelopen maandag heb ik mijn 100ste artikel geplaatst! Jeej! Ik vind het zooo leuk om te doen allemaal: recepten zoeken, veel lezen, ideeën verzamelen, uiteraard koken & bakken en uiteindelijk proeven & smullen. Ik geniet! Het leven is mooi!

Voor mijn 100ste artikeltje heb ik een speciale taart gemaakt: limoentaart met quinoabodem. Super lekker! De bodem van quinoa is ook erg lekker (en een stuk gezonder in vergelijking met een koekjes bodem), dus zeker ook aan te raden voor andere taarten. En een limoentaart, tja, dat heeft geen ‘promotie’ nodig: nom, nom, nom!

Helaas kon ik zelf niet meteen van dit ‘jubileum-taartje’ genieten, want dit mietje neemt altijd een verdoving bij de tandarts (waar je dan weer uren ‘last’ van hebt) en de tandarts is niet zuinig geweest met verdoving, dus ik zat te kwijlen… aan de ene kant door het taartje… aan de andere kant omdat ik er gewoon niets aan kon doen….

Als troost heb ik een Feel Good Smoothie voor mezelf gemaakt: met een rietje drinken ging wel! :)

‘s Avonds was de verdoving weggetrokken, nog een klein beetje stijf allemaal, maar ik kon weer eten.. Dat was maar goed ook, want het avondeten was heerlijk: hartige taart met citroenricotta & courgette. Het oorspronkelijke recept komt van Nina’s Dinners (erg leuke & lekkere site). Ik heb een paar kleine dingen gewijzigd, maar dit is echt een aanrader, super lekker!

Dinsdag

‘s Middags in de keuken gestaan om Chocourgette koekjes te bakken. Verrassend lekker, heerlijk luchtig. Het duurde dan ook niet lang voordat de schaal met koekjes leeg was…

‘s Avonds hebben we biefstuk met eierspätzle & gegrilde aubergines gegeten… was niet echt een succes… mislukt dus. De biefstuk was heerlijk, de rest wat minder…

Gelukkig hebben we daarna nog genoten van gepofte nectarines met vanillekwark. Lekker in de oven met een beetje kaneel & rietsuiker: yum! Een heerlijk zomers nagerecht (of een lekker tussendoortje)!

Woensdag 

Als hoofdgerecht had ik een rustieke bolognesetaart klaargemaakt, maar die mislukte… Twee dagen achter elkaar het hoofdgerecht mislukt… *balen*… De taart was niet afschuwelijk hoor, nog best te eten, maar hij zag er ook niet uit… en niet super lekker, dus daar hebben we niet zoveel van gegeten. Ik heb er ook zo’n hekel aan als dan in één keer in een recept staat dat je ‘de bloem’ twee keer moet gebruiken, terwijl er maar één keer bloem in de lijst met ingrediënten staat… Ik heb nog te weinig ervaring om uit te zoeken waar dan welke hoeveelheid bloem in moet… Ik moet mezelf alleen wel ‘dwingen’ om de recepten van te voren goed (lees: nog beter) door te lezen zodat ik dit niet pas tijdens het koken ontdek….

Gelukkig had ik ook een nagerecht klaar staan: Torta di ricotta e semolino. In het Nederlands: taart van ricotta en griesmeel (met een laagje pistachenoten). Erg lekker en gelukkig ook nog voedzaam, vanwege het mislukte hoofdgerecht. Dus al met al toch nog lekker gegeten.

Donderdag

Als lunch heb ik genoten van een maaltijdsalade met veldsla, mango & serranoham (een kleine versie). Over het algemeen lunch ik wat minder omvangrijk, maar ik heb dit speciaal gemaakt voor het Foodblogevent. Nina & Elise van Chickslovefood organiseren het foodblogevent deze maand met als thema ‘zomerse maaltijdsalade’. Ik wilde heel graag meedoen, dus heb ik deze ontzettend lekkere (al zeg ik het zelf…) zomerse salade ingestuurd. Er zijn op dit moment al 13 inzendingen van heerlijk, zomerse salades.

De hoofdmaaltijd bestond uit snijboon roerbak met gebakken banaan. Gebakken banaan à la Rudolph! :) Heerlijk: de combinatie was ook een succes, een lekkere & gezonde maaltijd. Het nagerecht was een pruimentoetje uit de oven: gebakken pruimen met basterdsuiker, amandel en een beetje cranberry sap. Om het af te maken een bolletje ijs er bij voor Alwin en wat vanillevla voor mij: smullen.

Vrijdag 

In de namiddag alvast een brood gebakken voor het weekend: pompoenbrood met roomvulling. Heerlijk broodje met een zachte vulling, alleen erg jammer dat zo’n ding dan weer in moet zakken nadat hij uit de oven komt… altijd zo’n domper.. je ziet hem gewoon inzakken en lieve woordjes helpen dan niet…

Het avondmaal bestond uit een quinoa-spinazie ovenschotel. Om dit gerecht te maken moest ik de spinazie eerst blancheren, nog nooit gedaan, maar het ging hartstikke goed! :) Ik vond de ovenschotel super lekker en ik vond het heerlijk om weer te experimenteren met quinoa. Er komen binnenkort ongetwijfeld meer recepten met quinoa op mijn site.

‘s Middags kreeg ik een berichtje van Alwin dat een vriend van hem de volgende dag langs zou komen met zijn twee meiden, dus ‘s avonds maar eens even gekeken of ik nog wat lekkers kon maken voor ze. Ik heb een kwarktaartje met vers fruit gemaakt. Geen fruit bovenop, maar fruit er in. Ik had net geen volle bak met kwark meer en ook geen kwark met een smaakje (gewone kwark vind ik dan net wat te saai), dus heb ik door het kwark/slagroom mengsel wat abrikozen & perziken (eerst in de keukenmachine) gedaan. Ik was wel een beetje bang dat het mengsel hierdoor te ‘slap’ zou zijn, maar niets was minder waar… de volgende dag had ik een heerlijke, mooie kwarktaart en de meiden hebben zitten smullen. Ik heb hier geen recept van (heb niets afgewogen), wel een paar foto’s, maar vers fruit toevoegen is echt lekker! Heerlijk om zo van niets iets lekker te maken, lekker freubelen in de keuken.

Zaterdag

Weinig tijd in de keuken doorgebracht… ‘s Avonds genoten van een heerlijke exotische spaghetti met mango: snel klaar (ideaal op een wat warmere dag als deze) en heerlijk zomers! I love mango! :)

Zaterdag heb ik mij wel opgegeven voor een workshop ‘Styling en fotografie voor foodbloggers‘ van Simone van den Berg & Alexandra Schijf. Ik las via Twitter dat Levine de workshop op dat moment volgde & Ianna daar erg enthousiast op reageerde. Dus ik even een kijkje genomen en die workshop lijkt mij geweldig! Ik heb me meteen opgegeven en Ianna ook! Gezellig! Komen jullie ook?

Zondag

Help, weer een soort van mislukking… ik heb mijn best gedaan op Parmigiana di Melanzane, een ovenschotel met aubergine, gepelde tomaten, mozzarella & parmezaanse kaas. Hij was echt heerlijk, we hebben zitten smullen, maar hij zag er niet uit… Ik denk dat ik een iets te grote ovenschaal heb gebruikt voor de tweepersons versie die ik heb gemaakt. Hierdoor had ik te weinig saus (bij het bedekken van de bodem was de saus al bijna op) en kon ik geen meerdere lagen maken. Gelukkig was hij erg lekker, dus we hebben niets te klagen gehad, maar hij was niet goed genoeg om op mijn site te zetten: hopelijk de volgende keer!

De week afgesloten met een een heerlijk avondje op het strand met Paul, Sylvia & Max (hun mooie golden retriever). Mac heeft de avond van haar leven gehad en ligt nu nog steeds voor pampus en wij hebben genoten. Heerlijke afsluiter van de week!

Ow ja, wat ook leuk is om nog even te vermelden, is dat ‘mijn’ kokos-kwarkbolletjes afgelopen week ook gemaakt zijn door Claudia & Ursula! Zo leuk om te lezen! :) Ze heten inmiddels wel truffels in plaats van bolletjes , want Claudia geeft terecht aan dat wanneer er gesproken wordt over bolletjes zij meer denkt aan de kwarkbroodjes en dat truffels luxueuzer klinkt, iets wat deze lekkere snack wel verdient. Ik ben het hier helemaal mee eens! :)

Tot volgende week!

 

Print Friendly