Mijn kookweek – week 43

5

Hmmm, niet zo’n fijne kookweek de afgelopen week…

Als ik de week zo terug kijk, hebben we niet echt fijn & super lekker gegeten. Er zijn ook maar weinig recepten online gekomen. Wel fijne baksels gemaakt, dus dat maakt weer een hoop goed! :) Hopen dat ook het koken weer een stuk beter gaat de komende week en we weer kunnen genieten van heerlijke maaltijden terwijl het buiten koud & donker is. Ik moet er toch altijd een beetje aan wennen als het ‘ineens’ donker is tijdens het avondeten… Ach, we maken het gewoon gezellig met wat kaarsjes erbij… ook nog een beetje romantisch!

Eerst maar eens kijken naar de afgelopen week…

Maandag

Tja, maandag hebben we uiteindelijk een stukje kipfilet (à la minute met tuinkruiden), een klein beetje quinoa met citroen & peterselie en wat komkommer en wortel gegeten. De bedoeling was om er ook nog een courgetteflan bij te eten (recept van Light Koken). Ik heb, behalve wat kruiden, niets aan het recept veranderd, het was geen moeilijk recept, dus er kon eigenlijk niets fout gaan. Tien minuten in de oven, conform recept. Leek me wat kort, maar ja, hoeveel verstand heb ik er nou van….? Afijn, alles klaargezet en er voor gezorgd dat ook de kipfilet & quinoa klaar zouden zijn als de oven begon te piepen. Nou, die flan was verre van klaar… Nog maar tien minuten in de oven… en nog maar tien minuten. Inmiddels hadden we de kipfilet & quinoa al op (ook zonde als dat koud wordt) en begon het schaaltje met komkommer & wortel ook aardig leeg te raken. Nog maar tien minuten dan? In totaal 40 minuten later kwam er dan eindelijk iets uit de oven wat op flan leek….

Toch nog maar geproefd… bah… zo niet lekker…! Misschien heb ik iets fout gedaan, maar dit was geen succes. Daarnaast ben ik zo dom geweest om maar voor één persoon quinoa te bereiden en daar kwam ik eigenlijk pas achter bij het opscheppen… Dus niet echt super gegeten, maar uiteindelijk wel gezond: veel komkommer & wortel! :)

Dinsdag 

Dinsdag lekker een dagje bakken. Gewoon wat experimenteren, me uitleven in de keuken, altijd fijn, ontspannend en erg leuk. Ik maakte onder andere de gezonde carrot banana cake met dank aan Ianna. Gezond en super lekker, écht lekker! Dat was dus al een succes. Daarna maakte ik zoete polenta muffins waarvan ik niet precies wist of het iets zou worden.. Ik heb een recept voor hartige polenta muffins als basis genomen en er zelf wat ‘zoets’ van gemaakt. Wachten op de oven, afkoelen en proeven: yum, ook al lekker! Nog een projectje geslaagd! Dat maakte de mislukking van maandag weer een beetje goed.

‘s Avonds aten we tagliatelle ‘HelloFresh‘. Een snelle, lekkere maaltijd, maar niet super bijzonder: tagliatelle met zalmstukken, paddenstoelen en citroen.

Woensdag

Woensdag at Alwin niet thuis, dus ik moest voor mezelf koken. Ik had die dag geen grote trek (de dag ervoor natuurlijk genoeg gesnoept van de cake & muffins), dus heb ik voor mezelf wat bulgur met gebakken fruit gemaakt. Mijn lunch was die dag al erg ‘groen’, dus ik vond dit wel voldoende. Het was in ieder geval super lekker! Ik ben gek op gebakken fruit!

Donderdag

Die dag aten we een iets te donkere (moet je maar opletten, Maaike….) maar erg lekkere mediterrane broccoliquiche: we hebben zitten smullen. Een quiche die niet zomaar op tafel staat… deeg voorbereiden, snijden, koken, bakken, mengen, hakken, raspen. Er zit wat werk in, maar dat is zeer de moeite waard. Toch wel de topper van de week!

Vrijdag

Vrijdagavond aten we pompoenlasagna met ricotta, maar dat vonden we allebei niet zo lekker… Ik weet niet precies wat het was, maar het smaakte net niet… een beetje rare structuur. Er zat wel genoeg smaak aan, maar toch was er iets wat het geheel nét niet lekker maakte. Misschien zijn wij gewoon niet zulke pompoen-liefhebbers… Laatst maakte ik namelijk een hartige taart met pompoen en die vonden we ook niet echt lekker. Maar van de pompoenrisotto hebben we zitten smullen, dus ik ben er nog niet helemaal achter wat er steeds misgaat met mij & pompoen.

‘s Avonds heb ik voor het weekend een heerlijk suikerbrood gebakken. Alwin gaf aan dat hij daar wel weer eens zin in had. Ik wist dat ik zaterdag geen tijd had om te bakken en om hem nou zondag pas te maken (voor het weekend….), dus vrijdagavond maar aan de slag gegaan. Het voordeel is wel dat er de hele avond een super lekkere geur in ons huis hing! :)

Zaterdag

Zaterdag waren we ongeveer de hele dag weg. Op naar Wijthmen (Zwolle), de kou tegemoet, daar waar de nachtvorst al goed zijn best heeft gedaan. We gingen naar het familiefeest van mijn schoonouders ter ere van hun 45 jarig huwelijk. Er werd een stamppot buffet geserveerd: stamppot boerenkool, hutspot en stamppot zuurkool met hachee, worst en spekjes. Hierdoor konden we weer heerlijk opwarmen, erg toepasselijk op zijn koude dag!

Zondag

Zondag lekker makkelijk gedaan: pizza! Een tijdje geleden heb ik spelt pizzabodems besteld en die wilde ik wel graag een keer uitproberen. Wat ui, paprika, peper, tomaat, salami, kaas, Italiaanse kruiden en natuurlijk tomatensaus en het geheel was compleet. Even een kwartiertje de oven in en we hebben zitten smullen! De bodem was ook erg lekker. Wel heel anders als een originele pizzabodem, maar we vonden hem heerlijk.

Een vrij ‘simpel’ weekje dus… wat verscheen er verder nog op mijn site? Twee heerlijke recepten die ik eerder maakte, maar nog geen tijd had om een artikel over te schrijven: speculaasbrokkken en heerlijke soesjes.

Tot volgende week!

 

Print Friendly