Ontbijt: quinoa vlokken

3

Ben je ook zo gek op een heerlijk, warm, voedzaam ontbijtje? Ontbijt je vaak met havermout of Brinta of iets dergelijks? Probeer dan ook eens een ontbijtje met quinoa vlokken!

Vooral tijdens koude dagen, zoals deze, ben ik gek op een lekker warm ontbijtje. Zodra de temperaturen weer wat stijgen en het zomerfruit volop te koop is, stap ik over op een lekker fris bakje yoghurt met veel fruit. Maar zover is het (helaas) nog niet, nog even wachten, maar des te beter smaakt een warm ontbijt, dat dan weer wel!

Een havermout ontbijtje behoort toch wel tot één van mijn favorieten, vooral de gebakken havermout uit de oven. Een heerlijke quinoa ontbijtje is ook niet verkeerd en nu heb ik er een favoriet bij: een ontbijtje met quinoa vlokken.

Quinoa vlokken

Quinoa vlokken zijn geplette quinoa zaden. Je kunt de vlokken koken in water, op dezelfde manier zoals je havermout kookt. Omdat quinoa vlokken veel water opnemen is gekookte quinoa te vergelijken met gekookte havermout, en dus het perfecte glutenvrije alternatief voor havermoutpap. Daarnaast kun je ongekookte quinoa vlokken ook gebruiken om vlees, kip, vis of groente mee te paneren of om over je ontbijtgerecht of toetje te sprenkelen. 

Quinoa vlokken

Ik heb er voor gekozen om eerst maar eens een ontbijtje te maken met deze quinoa vlokken en daar heb ik geen spijt van! Erg lekker! Het heeft een romige textuur en een heerlijke, milde, nootachtige smaak. Een aanrader dus! Mijn eerste ontbijtje maakte ik met kokosmelk & ‘eenvoudige toppings’: plakjes banaan, walnoten & kaneel. Maar leef jezelf vooral uit: amandelmelk, bessen, notenmix, ahornsiroop, chia zaden, gedroogd fruit, lijnzaad etc.

Yum, ik krijg nu al weer zin in mijn volgende ontbijt! 🙂

Ontbijtje met quinoa vlokken

Ontbijtje met quinoa vlokken

Heb jij al eens wat gemaakt met quinoa vlokken?

Bron: Superfood.
Kookboekstore_algemeneshopbanner_728x90
Print Friendly