Ovenschotel met aubergine & gehakt: ‘slanke moussaka’ 2.0

6

Zo lekker! Een ovenschotel met aubergine & gehakt! Ofwel ‘slanke moussaka’ en dan de 2.0 versie.

Ik maakte deze ovenschotel met aubergine & gehakt namelijk al eerder, iets langer dan een jaar geleden. Naast dat we deze ovenschotel zelf super lekker vinden, is het ook één van de populairste recepten MiCook. Na het eerste jaar stond de ‘slanke moussaka’ op plaats 5 in de top 10! Een ook in het tweede jaar wordt het recept regelmatig bekeken. Tijd voor een nieuwe versie, versie 2.0.

Ik heb het recept hier en daar wat aangepast (hij is nu nóg lekkerder) en nieuwe foto’s gemaakt, want de kwaliteit van de foto’s (om maar niet over styling te praten) van de vorige versie is toch wel soort van waardeloos niet smakelijk. Ik hoop dat deze foto’s nog meer uitnodigen om het recept een keer te maken, want deze ovenschotel is echt super lekker!

Ovenschotel met aubergine & gehakt: ‘slanke moussaka’ 2.0

Ovenschotel met aubergine & gehakt: ‘slanke moussaka’ 2.0

Of deze ovenschotel met aubergine & gehakt een échte moussaka genoemd mag worden en of het gerecht nu écht slank is (lees ook het vorige artikel), laat ik in het midden. Hij is vooral erg lekker (maar dat had ik volgens mij al gezegd…)! 😉

Variatietips:

  • Het fijn gesneden uitje kun je ook prima weglaten (zoals ook in versie 1.0). Vriendlief vindt echter dat ik wat vaker ui moet eten…. Je kunt eventueel ook een extra uitje toevoegen (maar dat ging mij te ver…).
  • Je kunt de plakjes aubergine ook even in water koken (zie versie 1.0), grillen op de BBQ of in een grillpan.
  • Het kippengehakt kun je vervangen door andere soorten gehakt: lamsgehakt, mager rundergehakt, half-om-half, etc.
  • Voeg wat oregano toe in plaats van peterselie.
  • Serveer met een lekkere (Griekse) salade of met vers stokbrood
Print Friendly