Over Maaikyz iCook

1

Eigenlijk ben ik nooit zo’n fan van koken & een warme maaltijd geweest…. Vroeger ,toen ik nog een puber was ;-), at ik bijna niets tijdens de warme maaltijd. Nu kregen we ook standaard aardappels, groente en vlees voorgeschoteld… daar liep ik niet warm voor… Toen ik op mezelf ging wonen, kwam er weinig verandering in, behalve dat de standaard maaltijden werden ingeruild voor minder gezonde (afhaal) maaltijden. Ik heb eigenlijk nooit geleerd om écht te koken, dus als ik wat uitprobeerde, mislukte dat vaak… zelfs een cake bakken (met behulp van Koopmans)  lukte me niet… Een kwarktaart, dat kon ik nog net…

Tot ongeveer acht maanden geleden… (oktober 2011) ik vond dat het tijd werd om een paar kilootjes  af te vallen… Ik werd echt zwaar en die ongezonde (afhaal) maaltijden werden een beetje standaard.  Dapper begon ik (voor de zoveelste keer) met ‘lijnen’, maar dit keer maakte ik gebruik van de “Eetmeter” van het voedingscentrum. Alles wat ik eet (ik doe het nog steeds) voer ik in om te kijken of ik verantwoord bezig ben. Niet alleen het aantal caloriën, maar ook of ik voldoende van alle voedingsstoffen binnen krijg.

Inmiddels ben ik bijna 40 kilo kwijt en is het tijd dat ik ‘op gewicht’ blijf. De laatste maanden heb ik veel geleerd over koken & eten, vooral omdat de eetmeter ‘aangaf’ dat wat meer variatie in mijn voeding geen kwaad kon…. Ik zat nog steeds in de modus: ‘ik lust niet’, dus begon ik met recepten waarin alleen ingrediënten verwerkt waren, die ik lust(te). Na een tijdje begon ik ook wat andere dingen te proberen en ik lust steeds meer! ;)

Nu ben ik enthousiast! Ik sta elke morgen, middag & avond met plezier in de keuken! Nieuwe ingrediënten & recepten uitproberen en smullen maar! En ja, af en toe ligt er wat op ons (ik woon samen met mijn steun & liefste man van de wereld (ja, écht!) Alwin) waarvan de presentatie én de smaak beter kan, maar we blijven proberen! Dit enthousiastme wil ik overbrengen op iedereen die dit wil! :) Vandaar dat ik mijn site ‘Maaikyz iCook’ ben begonnen!

Veel leesplezier!

 

Print Friendly