Paddenstoelen in knoflook & kruiden

10

Vandaag weer een lekker gerechtje in de categorie tapas: paddenstoelen in knoflook & kruiden.

Meer is het ook eigenlijk niet. Paddenstoelen, knoflook (5 teentjes!) & bladpeterselie. Nog wat droge sherry erbij (voor een versie zonder alcohol kun je gewoon water of (paddenstoelen)bouillon gebruiken), peper & zout and that’s it. Super lekker, dat wel! Stokbroodje erbij, wijntje… en genieten maar!

Erg fijn voor op een ‘luie’ avond in het weekend. Snel klaar en daarna gezellig met z’n allen (of tweeën) aan tafel. Lekker dippen met stokbrood of gewoon de schaal leegprikken met een vorkje. Drankje erbij, eventueel een spelletje… helemaal goed!

Paddenstoelen in knoflook & kruiden

Paddenstoelen in knoflook & kruiden

Het recept komt uit het boekje 500 tapas: heerlijke recepten voor de lekkerste tapas. Dit gerecht staat in het hoofdstuk ‘tapas de vegetaties’ (groente tapas) en zoals gewoonlijk in de boekjes van de 500-serie worden er een aantal variatietips gegeven. Hieronder twee die ons wel aanspreken!

  • Voor een pikante versie: voeg samen met de knoflook één (of meer natuurlijk…) gedroogde chilipeper in ringen toe.
  • Voeg aan het eind (samen met de peterselie) drie eetlepels slagroom toe voor een romige versie.

Verder staat bij het recept geschreven: De ingrediënten zijn eenvoudig maar het resultaat is uitstekend. knoflook haalt de smaak van de paddenstoelen goed naar boven. Zorg voor veel brood om het vocht mee op te deppen.

Het was inderdaad heerlijk om met het brood in het vocht te dippen! 😉

Fijne zondag!

Bron: 500 tapas.
Print Friendly, PDF & Email