Paprika quiche met salami

2

Een super lekkere paprika quiche, dat aten wij afgelopen donderdag. Met salami, kastanjechampignons & kaas: yum!

Op de een of andere manier had ik enorm zin in ‘iets met paprika’. Alwin wilde wel weer wat vlees op tafel (eigenlijk altijd wel). Het was koud buiten (zelfs nu het toch écht lente is). Die drie dingen samen: tijd voor quiche! Lekker een tijdje in de keuken bezig zijn, de oven aan om weer wat op te warmen om daarna heerlijk te eten. Een groene salade erbij, glaasje wijn & genieten.

Dit keer heb ik er voor gekozen om ook wat kruiden aan het deeg voor de quiche toe te voegen, op verzoek van Alwin, dat leek hem zo lekker. Tja, dan doe ik dat toch! Zo ben ik… Geen verkeerde keuze hoor. Het was erg lekker, net even wat meer smaak aan de bodem. Voor een snelle versie kun je er natuurlijk prima voor kiezen om deze quiche met bladerdeeg te maken, maar als je even de tijd hebt, is het echt de moeite waard om zelf het deeg te maken. Het deeg moet  een half uurtje rusten in de koelkast, maar ondertussen kun je de vulling maken, dus zoveel  extra tijd kost het niet en het is echt super lekker!

De quiche zelf was ook erg smaakvol. De combinatie van paprika & salami, nog wat kastanjechampignons erbij (die kun je eventueel ook weglaten hoor, stop je er gewoon een extra paprika in!): super. Meer kan ik er eigenlijk niet over vertellen, het was gewoonweg heerlijk.

Heerlijke paprika quiche met salami & kaas!

Heerlijke paprika quiche met salami & kaas!

Print Friendly, PDF & Email