Pastinaakpuree met kastanjechampignons & worstjes

6

Vorige week was het een beetje ‘pastinaak-week’ op MiCook en deze week gaan we nog even verder….

We begonnen met vijf verschillende recepten met pastinaak en de dag erna kwam er nog een variatie online: röstikoekjes met pastinaak. Vandaag een recept voor pastinaakpuree mét kastanjechampignons & worstjes.

Deze makkelijke puree kun je ook prima maken met pastinaken die al wat langer liggen en al wat zachter zijn geworden. Schillen, in stukjes snijden, koken en pureren, daar komt het eigenlijk op neer. Nog even op smaak brengen, de worstjes & kastanjechampignons bakken en er staat weer een fijne maaltijd met veel groente op tafel!

Pastinaakpuree met kastanjechampignons & worstjes

Pastinaakpuree met kastanjechampignons & worstjes

Ik heb een beetje ‘rare’ worstjes gebruikt…. Achteraf gezien was het misschien mooier geweest om de ‘kleur’ van de worstjes wat af te stemmen met de kastanjechampignons, maar hè, het was erg lekker! Ik heb kippenworst gebruikt, maar kies vooral voor worstjes die jij super lekker vindt: dikke of dunne, knoflookworstjes of worstjes met peterselie! Liever geen vlees? Voeg dan wat geroosterde (hazel)noten toe of eventueel een vleesvervanger.

Inspiratie: Elle Eten & Ztrdg.
Kookboekstore_algemeneshopbanner_728x90
Print Friendly, PDF & Email