Perzik-yoghurt toetje met havermout

2

Alweer een toetje, wat een feest!

Dit keer geen lekkere sinaasappelpudding, maar ‘gewoon’ yoghurt met fruit en een beetje havermout, alleen dan wat mooier verpakt. Het oog wil ook wat! Een gezond toetje in een mooi jasje: een feestje op tafel!

Ik zie de meest geweldige toetjes langskomen op allerlei Food Foto’s-sites in glazen en potjes en ze zien er stuk voor stuk heerlijk uit. Dan ga je bij de lijst van ingrediënten kijken… mascarpone, slagroom, veel suiker etc. Tja, dat is leuk voor in het weekend, maar niet voor elke avond. Afgezien van het feit dat elke avond zo’n toetje niet echt gezond is, kan ik het ook nog niet echt hebben… Mijn afvalrace is dan misschien ‘afgelopen’ (de teller staat op – 45 kilo en dat is genoeg), ik moet nog steeds wel erg opletten met wat ik eet…

Dus ik heb ook een ‘mooi’ toetje gemaakt, maar wel een gezonde variant: magere yoghurt (lees ook: 10 redenen om yoghurt te eten), vers fruit en een beetje (geroosterde) havermout. Het was super lekker! Gezond is gewoon veel lekkerder! 🙂

 

Kookboekstore_algemeneshopbanner_728x90
Print Friendly