Pizzabodem van quinoa

4

Weer tijd voor een experiment én voor pizza: yum!

We eten niet vaak een standaard pizza, maar experimenteren met pizza doe ik maar al te graag. We hebben al een keer pizza gegeten met een bodem van bloemkool & mozzarella, een pizza met (verloren) brood als bodem en nog niet zo lang geleden een gehaktpizza.

Gisteren was het tijd om eens een pizza te proberen met een bodem van quinoa. Het recept komt van de site Positively healthy, voor een positief & gezond leven: klinkt goed toch?!

Ik heb niet veel aan het recept gewijzigd, maar het recept hieronder toch nog wat aangepast, want de bodem was wel erg dun… dit maakte vooral het omkeren erg moeilijk. Na tien minuten oventijd moet je bodem namelijk even omkeren, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan…. Bij het originele recept maken ze gebruik van een gietijzeren pan in de oven, maar die heb ik niet, dus ik heb een siliconen & stenen vorm gebruikt. Het omkeren in de siliconen vorm ging prima, maar de stenen vorm was een ramp. Als je dus geen gietijzeren pan hebt, gebruik dan een siliconen vorm, dan kun je pizza (met toppings) er op het eind ook makkelijk uithalen: geen probleem.

Verder niet zo veel veranderd, ik heb alleen met paprikapoeder toegevoegd, maar je kunt natuurlijk zelf kijken welke kruiden je in de bodem wilt gebruiken, dat ligt ook een beetje aan de toppings die je gaat gebruiken. Ik heb gister twee pizza’s gemaakt. Eentje met courgette, paprika, Spaanse peper, salami & kaas voor Alwin en eentje met cottage cheese, gebakken kastanjechampignons en rauwe ham voor mij. Ze waren heerlijk en de bodem is ook erg lekker. Een gezonder alternatief voor de traditionele bodem en erg lekker!

Owja, de quinoa moet minstens vier uur weken, dus dat is wel even iets om bij na te denken… ik heb mezelf maar even een herinnering gestuurd om de quinoa ’s ochtends al in een kom met water te zetten.. 🙂

Kookboekstore_algemeneshopbanner_728x90
Print Friendly