Quinoa ABC pudding

6

Quinoa pudding met aardbeien, banaan & chia zaad! Een heerlijk voedzaam, gezond ontbijtje (of lunch)!

En mijn eerste gerechtje met chia zaad! Ik kwam chia zaad al een aantal keren tegen bij (met name) ontbijtjes: dat wil ik ook uitproberen… Dus heb ik een zakje besteld & vanmorgen dit ontbijtje gemaakt. Heerlijk! 馃檪 Vooral de banaan maakt het super lekker en heb je geen andere zoetstoffen meer nodig (vind ik).

Je kunt met dit ontbijt flink vari毛ren: vervang de aardbeien door abrikoos, vervang de melk door kokosmelk, bestrooi met wat noten of kaneel. Geen fan van quinoa? Gebruik dan havermout. Geen fan van chia? Gebruik dan lijnzaad. Zo heb je elke dag een ander, maar voedzaam & gezond ontbijtje!

Quinoa ABC pudding is een voedzaam & gezond ontbijt om (onder andere) de volgende redenen:

Quinoa

Quinoa is rijk aan聽eiwitten,聽vitamine B2聽en聽E聽en聽mineralen聽als聽ijzer,聽koper聽en聽magnesium.聽Er zit veel prote茂ne in, waardoor je er een vol gevoel van krijgt. Hierdoor zul je veel minder snel last hebben van lekkere trek in ongezonde tussendoortjes. Ook zal quinoa voor meer spierweefsel zorgen en hierdoor kun je sneller calorie毛n kwijtraken. Quinoa heeft amper calorie毛n, maar is wel vrij machtig, waardoor je helemaal niet veel nodig hebt. Quinoa wordt als echte powerfood gezien.

Aardbeien

Zitten niet alleen vol met vitamine C maar bieden ook bescherming tegen overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten. Aardbeien bevatten anti-oxidanten, verlagen het cholesterolgehalte in het bloed en zijn ontstekingsremmend.

Banaan

Zit vol met vitaminen en vezels, zorgt voor een verzadigd gevoel 茅n geeft energie. Daarnaast is het een natuurlijke zoetmaker, dus je hoeft vrijwel geen andere zoetmiddelen te gebruiken.

Chia zaad

Chia zaad vertraagt het proces waarbij koolhydraten zich om zetten in suikers. En Chia zaden bevatten Omega 3 vetzuren die bijvoorbeeld ontstekingsremmend werken en goed zijn voor je concentratie. Het is ook nog eens rijk aan vezels, eiwitten en mineralen, dus super gezond voor je lichaam.聽Door de hoge concentratie aan antioxidanten is Chia zaad ook nog goed voor de huid. De vocht balans in je lichaam herstelt doordat vocht gecombineerd met Chia zaad zich omzet in een soort gel. Dit word door je darmen goed opgenomen en als bonus krijg je er ook nog een goede stoelgang van.

Bronnen: Mensengezondheid,聽Spaarcentjekookt.聽Inspiratie: Culy, Wholeliving.
Print Friendly, PDF & Email