Quinoa-groenteschotel met geitenkaas

3

Een snelle, smakelijke, gezonde maaltijd!

Wij hebben dit gegeten met een heerlijke stukje vis: quinoa-groenteschotel met geitenkaas: yum.

Het is eigenlijk te simpel voor woorden… tomaten, courgette, quinoa, wat Italiaanse kruiden & lekkere geitenkaas. Eventueel wat noten er door en je hebt een complete maaltijd, maar wij hebben gekozen voor een stukje vis er bij (met Italiaanse kruiden), ook heerlijk en een prima combinatie. Een stukje vlees doet het vast ook niet verkeerd hoor…

De  voorbereiding is snel & makkelijk. Quinoa koken, ondertussen de tomaten & courgette in plakjes snijden,  alles in de ovenschaal, nog even kruiden en dan 40 minuten de oven in.

Heb je geen tijd om ’s avonds 40 minuten op de oven te wachten? Dan kun je hem (bijna) helemaal van te voren klaar maken. Wat je dan nog moet doen als je thuis komt, is het verbrokkelen van de geitenkaas, over de schaal heen strooien en nog 10-15 minuten in de voorverwarmde oven op 225 graden. Dan heb je ’s avonds binnen een kwartier een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. Ideaal toch?!

Quinoa-groenteschotel

Quinoa-groenteschotel

En met dit weer: niet te lang wachten met opeten… Een voedzame, warme (hete) maaltijd kan echt geen kwaad met deze temperaturen! Mocht je dit artikel ergens in de zomer lezen en je denkt: waar heeft ze het over…. hieronder de temperaturen van deze week… Dan wil je toch lekker warm eten? En dat de oven dan een tijdje aan staat, is ook helemaal niet verkeerd hoor, lekker opwarmen! 🙂

Brrrr...

Brrrr…

 

Print Friendly, PDF & Email