Quinoa met rode bietjes & walnoten

1

Meatless Monday hebben we deze week overgeslagen (we hebben onder andere heerlijke kipsaté-tjes gegeten) en tijdens de kerstdagen hebben we ook genoeg vlees gegeten, dus maar eens een vleesloos dagje op donderdag.

Daar waren we wel aan toe. Een heerlijke, gezonde, niet al te zware maaltijd: quinoa met rode bietjes, walnoten & kaas. Yum!

Heerlijk, eenvoudig, snel klaar & gezond. Dat is geen verkeerde combinatie zo na de kerstdagen.

Hoe leuk het ook is om uren in de keuken te staan en geweldige gerechten te bereiden, soms is het ook fijn om snel klaar te zijn en binnen no time iets lekkers op tafel te ‘toveren’.

Het idee achter dit recept komt uit Light koken, de december editie van 2011. Het gerecht wordt in Light koken gepresenteerd als bijgerecht: rode bietjes met walnoten. Ik heb er zelf wat kaas bij gedaan en natuurlijk de quinoa, waardoor het een volledige maaltijd wordt. Bietjes snijden, noten hakken, kaas verbrokkelen, quinoa koken en de bietjes bereiden… meer werk is het niet. Maar wel erg lekker!

 

Print Friendly, PDF & Email