Filodeegtaart met kastanjechampignons & rookkaas

3

We hebben weer zitten smullen vanavond! Een heerlijke filodeegtaart! Deze taart lijkt veel op de krokante taart met kastanjechampignons & gerookte kip van een tijdje geleden, maar is qua smaak wel heel anders! Zout, peper en andere kruiden zijn in dit recept niet nodig: er zit al smaak genoeg aan! Het idee van dit recept komt van de receptenkaarten van Albert Heijn en wordt daar gemaakt met bladerdeeg. Ik vind filodeeg echter veel lekkerder en veel leuker om mee te werken.

Dus heb ik het recept enigzins aangepast en er een filodeegtaart van gemaakt: lekker knapperig! Wat plakjes komkommer erbij et voilà: een heerlijke maaltijd!

In het recept wordt geraspte rookkaas gebruikt. Dit kon ik echter nergens vinden (ik had ook geen tijd om meerdere winkel af te lopen), een stuk om zelf te raspen kon ik ook niet vinden…. Dan maar plakjes kopen… plakjes op een stapel en snijden en snijden en snijden, totdat het allemaal kleine stukjes zijn! 🙂

Print Friendly, PDF & Email