Frisse yoghurttaart bomvol vezels

5

Bomvol!! Want deze taart van 20 cm (ik heb een kleintje gemaakt) bevat meer dan 50 gram vezels! Een vezelbom dus! En nog lekker, fris & fruitig ook! Lekker bij een kopje thee of koffie, maar ook als dessert  is het smullen! Eigenlijk is een punt van deze taart op elk moment van de dag smakelijk! Een heerlijke krokante bodem met een frisse vulling en lekker veel fruit! En… volgens mij valt hij nog onder de categorie ‘slank’ ook! Wat wil je nog meer! 🙂

 

 

De bodem bestaat grotendeels uit All Bran. Ik heb voor een bodem van All Bran gekozen vanwege de vezels en ik vind het gewoon ontzettend lekker. All Bran is in elke supermarkt verkrijgbaar in de ontbijtgranen-variant, maar je hebt ook koekjes/repen van All Bran (naturel, appel & chocola), dus die kun je ook gebruiken (mjam, met chocoladesmaak!), alleen die zijn helaas niet bij alle supermarkten verkrijgbaar (ik vind ze vaak bij Jumbo).

Inspiratie om de taart zo te maken heb ik gekregen via Smaakmaakster & Optimel (Sonja Bakker). De combinatie van die twee, nog wat onderzoek en experimenteren: tadaa, een frisse yoghurttaart met een heerlijke, krokante bodem bomvol vezels! 🙂

Nog meer reden om deze taart te maken & te eten:

Veel mensen krijgen door middel van hun dagelijkse voeding te weinig vezels binnen. Volgens een onderzoek van de Gezondheidsraad uit 2006 krijgt zelfs 90% van de Nederlanders te weinig vezels binnen. Bij sommige mensen kan dit klachten veroorzaken, zoals problemen met de stoelgang. Daarnaast hebben vezels andere nuttige eigenschappen. Ze hebben een hongerstillend effect en hebben mogelijk een gunstig effect op het cholesterol. 

En dan nu eindelijk het recept! 😉

Let op! Dit recept is voor een springvorm van 20 cm. Gebruik je een grotere, pas dan de hoeveelheden even aan! 🙂

Bron: Spijsvertering.info
Print Friendly, PDF & Email