Romige kokos kwarktaart

5

Een super simpele -om je vinger bij af te likken- kwarktaart! Zelfs Alwin (mijn lieve vriend) was errug enthousiast over deze taart! En normaal is hij echt geen fan van kwarktaarten en aanverwanten… Als ik hem dan wat laat proeven, dan is zijn reactie nou niet echt om blij van te worden (tja, je houdt van kwarktaart of niet), maar nu was zijn reactie  super positief! Ik helemaal blij natuurlijk! 🙂  Hij wil zelfs nog wel een stuk en misschien nog wel één (en normaal echt niet hoor…).

Hij vond het verrassend: “je verwacht een zoete taart, maar hij is juist lekker romig & smeuïg”! 🙂

Ik vind hem zelf natuurlijk ook super lekker! Maar ik vind kwarktaart normaal ook al lekker…. De bodem past er precies bij: ook lekker smeuïg. De bodem is een variatie op de bodem van de frisse yoghurttaart bomvol vezels die ik afgelopen week maakte. Ook voor deze bodem heb ik All Bran (vezels!) gebruikt, maar nu de repen met chocoladesmaak. Yum! Je kunt natuurlijk ook andere chocoladekoekjes gebruiken als je deze niet kunt vinden (zijn vaak wel verkrijgbaar bij Jumbo). Ik heb deze bodem niet in de oven bereidt (zoals bij de frisse yoghurttaart), maar in combinatie met roomboter. Hierdoor wordt de bodem wel wat vetter, maar ook zachter, waardoor hij perfect bij het geheel past!

 

Voor de vulling heb ik de nieuwe variatie-kwark van Optimel gebruikt: kokos-ananas-limoen. Deze is helaas maar tijdelijk verkrijgbaar, maar hij is net ‘uit’, dus nog wel een tijdje te koop! Je kunt natuurlijk ook een andere smaak magere kwark nemen en daar wat kokosrasp door doen. En als je niet van kokos houdt, kun je het helemaal weglaten, ook uit de bodem. Maar ik vind kokos heerlijk en de combinatie van de bodem met kokos en de vulling met kokos bijzonder smakelijk! 😉

De romige kokos kwarktaart is natuurlijk heerlijk voor bij een kopje koffie of thee, met of zonder een toefje slagroom, maar ook een zeer smakelijk dessert!

Afijn, tot zover alle opties, laten we beginnen met het recept! Zo klaar hoor, want het is erg simpel!

Nb: Ik heb een springvorm van 20 centimeter gebruikt (ik hou wel van een iets dikkere bodem). Als je een grotere springvorm gebruikt, kun je voor de bodem dezelfde hoeveelheden aanhouden, maar is het misschien handig iets meer kwark te gebruiken, anders krijg je zo’n platte taart…

Kookboekstore_algemeneshopbanner_728x90
Print Friendly