Snijbonenpotje met quinoa

3

Onze heerlijke maaltijd van dinsdagavond: snijbonenpotje met quinoa!

Het was alweer een tijd geleden dat we snijbonen aten, de laatste keer was in augustus, toen aten we snijboon roerbak met gebakken banaan. Tijd om een ander, nieuw gerecht met snijbonen te maken, want snijbonen zijn erg lekker en ik las vandaag in het handige overzicht van Chicks Love Food dat de snijboon een echte oktober groente is, dus dat komt goed uit!

 

Ik heb mij laten inspireren door een recept uit Koken & genieten: pittig snijbonenpannetje. Ik vond het alleen niet zo pittig (en ik ben niet zo’n pittige eter, dus ‘pittig’ zou ik meteen merken), dus het recept krijgt bij mij de naam snijbonenpotje.

Bij het recept in Koken & genieten staat: “smaakt lekker met rijst”, maar aangezien het alweer een tijdje geleden is dat we quinoa aten, vond ik die combinatie wel een goed idee. En het smaakte ook lekker. ­čÖé Heerlijk zelfs!

Daarnaast heb ik het gehakt in het recept vervangen door kalkoenreepjes en iets meer wortel toegevoegd. Het is dus een calorie-arme maaltijd geworden, maar wel ontzettend lekker! Zo fijn als er een pan vol lekkers voor je staat en gewoon naar hartelust kunt opscheppen, omdat die pan vol met groente zit en dus weinig calorie├źn bevat: een bord vol gezond, heerlijk eten, genieten dus!

Print Friendly