Tomaten ‘cheesecake’ met tijm

19

Een tomaten ‘cheesecake’ met tijm! Klinkt lekker toch?!

Ik heb wel even na moeten denken over deze naam hoor… Tomaten met geitenkaas & tijm uit de oven was de eerste optie, maar dan verwacht ik zelf meer losse tomaatjes met wat geitenkaas en tijm er overheen. Korstloze quiche (want daar komt het wel een beetje op neer) vind ik ook niet echt uitnodigend klinken en eieren met geitenkaas en tomaten is het ook niet helemaal…

Daarom een tomaten ‘cheesecake’ met tijm. Een beetje ‘geheimzinnig’, maar in een zoete cheesecakeΒ gaan ook eieren & kaas, dus wat dat betreft…! En als je wilt, kun je de geitenkaas vervangen door roomkaas (eventueel met kruiden) of ricotta. Maar de smaak van de geitenkaas is niet heel overheersend, dus ook voor de niet-liefhebbers van geitenkaas, is deze cheesecake wellicht een optie! Een heerlijk bijgerecht of een fijne lunch (of voor de paas-brunch natuurlijk…).

Tomaten 'cheesecake' met tijm

Tomaten ‘cheesecake’ met tijm

Wij hebben echt zitten smullen van de tomaten cheesecake! Nou hadden we ook best wel trek hoor… Alwin was wat laat die avond (volgens planning), maar dat werd maar later en later en later… Normaal is hij in ongeveer twintig minuten thuis, maar nu deed hij over datzelfde stukje een dik uur. Omleidingen, file… ellende op de weg. We zaten dus pas vrij laat aan tafel en dan heb je toch al wel extra trek…

Alwin vond het echt heel erg lekker! Hij at nog net niet zijn vingers er bij op, maar wat is het toch leuk om te zien dat iemand zo van je werk zit te genieten! Heerlijk! Ik vond het ook lekker, maar geef mij cherry tomaatjes uit de oven en ik ben blij! πŸ™‚ Een geslaagde maaltijd dus!

Inspiratie: AH.
Print Friendly, PDF & Email