Vierkante kokosmakronen

7

Vierkante kokosmakronen? Ja, waarom niet!

Alwin wilde graag kokosmakronen, uiteraard uit eigen keuken en natuurlijk wel échte, met van die papiertjes. Juist… Wel leuk! Nog nooit gemaakt, maar wij zijn gek op (koekjes met) kokos, dus het werd ook wel een keer tijd…

Recepten zijn er genoeg, dus dat was geen probleem, verder vooral standaard ingrediënten die eigenlijk altijd wel in de kast staan, ook geen probleem. Maar die papiertjes…… ouwel dus.

Ouwel

Ouwel, ook wel eetpapier genoemd, is een dun, wit ongedesemd baksel van rijstzetmeel of aardappelzetmeel. Dit wordt gebruikt als ondergrond voor verschillende soorten koekjes, bijvoorbeeld kokosmakrons. Vroeger werd het ook vaak op krentenbrood gebruikt. Met speciale apparatuur kan ouwel ook bedrukt worden met logo’s, of foto’s. Hiermee kan banket worden versierd.

Waar koop je zoiets hè… Via Google las ik dat eetpapier vaak ook in de supermarkt te koop is, gewoon in het snoepvak. Eerst daar maar eens kijken, want daar kom ik wel vaker. Warempel.. het hing gewoon tussen bij Look-o-Look snoepgoed. Wel in de vierkante variant, maar daar zijn rondjes van de snijden/knippen, toch? Fijn, dat is binnen, dus ik kan beginnen, want de rest van de ingrediënten had ik nog in huis (voor de zekerheid nog wat extra kokos gekocht…).

Tja, en dan… waarom eigenlijk ‘moeilijk’ doen en rondjes maken van het eetpapier, als je ook gewoon makkelijk een vierkante versie kunt maken. Ze smaken er echt niet minder om. Er bestaan al genoeg rondje koekjes, dus ik ga vierkante maken! 🙂

Ze zijn niet moeilijk om te maken, je moet alleen even goed mixen (maar dan doet de mixer toch het meeste werk) en daarna op de oven wachten… een kind kan de was doen. Nog even laten afkoelen (blijft moeilijk…) en er ligt een schaal heerlijke, vierkante kokosmakronen voor je klaar! Kopje thee of koffie erbij en genieten.

Vierkante kokosmakronen

Bron: Smulweb, Wiki
Print Friendly