Vijf keer salade

13

Het is deze week iets minder warm, de zon laat zich niet altijd zien, maar volgende week schijnt het weer warmer te worden en komt het zonnetje ons weer vaker opzoeken. Wat eten wij met dat warme weer? Salades, heel veel salades. Af en toe wat pasta/rijst/quinoa/aardappelen met groenten, maar een salade is toch onze favoriet.
Lekker snel klaar, meestal geen hete pannen of ovens bij nodig én het valt niet zo zwaar op de maag! Daarom vandaag vijf salades ter inspiratie. Om eens wat nieuws uit te proberen of om je favoriete salade uit te breiden met wat andere ingrediënten. Heb jij een favoriete salade?

Geitenkaas salade

Zó lekker! Deze geitenkaassalade met gegrilde nectarine & parmaham is één van onze favorieten, maar ook de geitenkaassalade met bacon komt hier zeker vaker op tafel.

Geitenkaassalade met gegrilde nectarine & parmaham

Geitenkaassalade met gegrilde nectarine & parmaham

Mango salade

Wij houden van salades met fruit. En je schijnt er echt van te moeten houden, want sommige mensen moeten er niet aan denken om fruit toe te voegen aan een salade. Wij wel, zeker tijdens warme dagen. En heb je nog wat fruit over? Dan kun je daar meteen een bijpassend toetje van maken… 😉 De salade hierboven is een voorbeeld van een salade met fruit, maar een mangosalade is ook heerlijk! Of een salade met frambozen, perzik, aardbeien, noem maar op!

Mangosalade met gerookte kip

Mangosalade met gerookte kip

Bovenstaande mangosalade met gerookte kip en cashewnoten vinden wij erg lekker, maar je kunt ook kiezen voor een iets uitgebreidere versie: een maaltijdsalade met mango & serranoham. Lekker met veldsla, croutons, paprika & wat noten.

Courgette salade

Courgette… makkelijk om in een salade te verwerken, maar ook fijn om een hoofdrol te geven in de salade. Bij ons zeker omdat er vrijwel altijd wel een courgette in de koelkast ligt. Je kunt er bijvoorbeeld deze courgettesalade met rucola & broccolipesto mee maken of een simpele courgette salade met komkommer, tomaatjes & feta: ook erg lekker!

Courgettesalade met broccolipesto

Courgettesalade met broccolipesto

Salade met iets extra’s

Salade met pasta, rijst, quinoa, bulgur, (zoete) aardappels: het kan allemaal! Koud of warm, het maakt niet uit. Erg lekker en een fijne variatie op de sla-salades. Onze favorieten? Ik denk toch wel de bulgur salade met gegrilde abrikozen (weer fruit!) & gerookte kip: echt een topper!

Bulgur salade met gegrilde abrikozen & gerookte kipfilet

Bulgur salade met gegrilde abrikozen

Ow, en de kropsla met zoete aardappel & gerookte kip (heerlijk in een salade en lekker makkelijk) staat hier ook vaak op tafel. Vaak met een zoete puntpaprika in stukje en af en toe wat feta: yum! De couscoussalade met gerookte kip is trouwens ook erg lekker, maar die eet ik vaker tijdens de lunch.

Salade zonder sla

Als laatst salades zonder sla… Want niet iedereen is gek op sla en anders wil je vast na vijf dagen sla wel eens wat anders… 😉 Onze favoriet? Oeh, dat is best moeilijk. Ik denk deze afgrijselijk lekkere salade met geroosterde wortels met ricotta!

Geroosterde wortels met ricotta

Geroosterde wortels met ricotta

De quinoa caprese is ook een toppertjes hoor en hou je van spinazie, maak dan eens deze spinaziesalade met roquefort & walnoten.

Dat waren ze. Vijf soorten salades met heel veel variatie. En wil je een échte salade met heel veel sla? Maak dan eens deze verfrissende ijsbergsalade van Matt Preston: heerlijk op hele warme dagen! Ik ben benieuwd naar jullie favorieten!

Kookboekstore_algemeneshopbanner_728x90
Print Friendly