Vijgen uit de oven met Griekse yoghurt

4

Verse vijgen uit de oven met Griekse yoghurt: niet alleen ontzettend mooi, maar ook nog eens super lekker!

Ik vind vijgen echt heel erg mooi, bijna zonde om ze op te eten, maar ze zijn tegelijk super lekker. Ik kom vijgen niet heel veel tegen (ze liggen bijvoorbeeld niet heel vaak voor het grijpen in de supermarkt), maar als ik een bezoekje breng aan de toko en er liggen vijgen, gaan er een paar mee naar huis. Je kunt ze niet heel lang laten liggen, dus bij thuiskomst ging ik op zoek naar een recept om er een lekker maar simpel nagerecht mee te maken. Je kunt er ook prima een voorgerecht of hoofdgerecht mee maken (bijvoorbeeld deze gegrilde vijgen met parmaham), maar ik had zin in een heerlijk nagerecht met vijgen.

Vijgen uit de oven met Griekse yoghurt

Vijgen uit de oven met Griekse yoghurt

Ik koos voor een makkelijk recept uit het boek Uit de oven van Rachel Allen. Bij het recept wordt de suggestie gedaan om er een hartig gerecht van te maken. In plaats van de Griekse yoghurt kun je de vijgen serveren met geitenkaas & balsamicoazijn, maar ik koos voor de zoete variant en voegde er nog wat kaneel aan toe. In plaats van de Griekse yoghurt kun je ook wat (vanille)ijs bij de vijgen serveren en Rachel Allen geeft aan dat het heerlijk is met een zoete dessertwijn, bijvoorbeeld Sauternes. Wij hebben het gewoon ‘simpel’ gehouden: vijgen uit de oven met Griekse yoghurt, honing & pistachenoten en we hebben zitten smullen! 🙂

Kookboekstore_algemeneshopbanner_728x90
Print Friendly