Volkoren quiche met spinazie & tomaatjes

10

Het is alweer een tijdje geleden dat wij deze heerlijke volkoren quiche aten. Je zag hem al eens voorbij komen in mijn kookweek, nu dan eindelijk het recept.

Een lekkere quiche met een bodem van volkoren meel en een vulling van spinazie & cherrytomaatjes. De combinatie spinazie & tomaatjes vind ik geweldig en zoals je wel aan het aantal hartige taarten/quiches kan zien op MiCook zijn wij ook dol op hartige taarten.

Het is even wat werk en de quiche moet daarna nog een tijd in de oven (ongeveer 40 minuten), maar daarna heb je ook wat! Lekker wat rucola erbij en de maaltijd is compleet. Uiteraard kun je deze quiche ook met (volkoren) bladerdeeg maken, maar als je dan toch een tijdje in de keuken staat, kun je net zo goed de bodem zelf maken. In de tijd dat het deeg in de koelkast ligt, kun je de vulling maken, daarna alles in de vorm en de oven doet de rest van het werk!

Volkoren quiche met spinazie & tomaatjes

Volkoren quiche met spinazie & tomaatjes

We hebben weer zitten smullen! Heb  jij een favoriete hartige taart/quiche?

Inspiratie: Koken&genieten.
Print Friendly, PDF & Email