Winterse koolsalade met bieten & pecannoten

7

Een heerlijke winterse koolsalade met bieten & pecannoten. En kool, veel kool!

Boerenkool & rode kool, met rode bieten & rucola. Prachtige kleuren op je bord. Een fijne, knapperige groen-paarse salade. Door de koolsoorten in de dressing te marineren worden ze wat zachter en nóg voller van smaak. Een plaatje op tafel en erg lekker! Perfect als bijgerecht voor de kerst of als hoofdgerecht voor als je jezelf eens goed wilt verwennen!

Winterse koolsalade met bieten & pecannoten

Winterse koolsalade met bieten & pecannoten

Dit recept (met een paar mini aanpassingen) komt uit Elle eten. Daar wordt het gepresenteerd als onderdeel van een kerstbuffet voor ongeveer 8-10 personen. Het is een flinke salade (je hebt ook echt grote kommen nodig) maar als bijgerecht op de kersttafel staat het prachtig en is de hoeveelheid inderdaad voor ongeveer 8-10 personen.

Je kunt deze winterse koolsalade ook prima als hoofdgerecht eten, hou dan rekening met ongeveer vier personen en mocht je nog iets overhouden, kun je dat prima de volgende dag als lunch eten.

Print Friendly, PDF & Email