Aardbeien risotto

8

Ja, ja, daar is tie dan! Ik heb hem namelijk al even aangekondigd in mijn kookweek-verslag: de aardbeien risotto!

Na het maken van de mango risotto met gerookte kip & rookkaas kreeg ik een berichtje op Facebook van Wilma met de tip om eens aardbeien risotto te maken.

Yum, dat klinkt lekker, dat wil ik wel! Wilma maakte een foto van het recept uit het boek ‘De zomer van de Zilveren Lepel‘ en het recept was in mijn bezit.

Eigenlijk wilde ik hem het liefst meteen maken, maar ja, we hadden net risotto op en een beetje afwisseling kan geen kwaad…

Vanmiddag was het tijd om boodschappen te doen… er lag nog een halve komkommer en een paprika in de groentela en ook in de fruitla was de bodem te zien: écht tijd dus! Ik doe twee keer per week boodschappen, dus ik moest meteen verzinnen wat we de komende dagen gaan eten. Op nummer 1 stond uiteraard de aardbeien risotto (de mango risotto aten we afgelopen vrijdag, dan mag het toch wel weer eens? ;)). Ik heb dus in ieder geval aardbeien ingeslagen vanmiddag.

Aardbeien risotto

Aardbeien risotto

Voor wat betreft de rest van de ingrediënten (en dat zijn er niet veel), heb ik ook even rondgekeken naar vergelijkbare recepten. De meeste recepten lijken wel op elkaar, maar toch een paar kleine afwijkingen… Het recept dat ik heb gekregen van Wilma is met slagroom er door heen, maar ook roomkaas & mascarpone worden veel gebruikt (ik heb voor roomkaas gekozen, dat vind ik namelijk erg lekker). Soms wordt er nog wat parmezaanse kaas over heen gestrooid en een enkele keer van basilicum azijn. Vaak wordt een uitje gebruikt die je voordat je de rijst in de pan doet even bakt… Ik ben geen fan van uien en de combinatie met aardbeien leek me niet heel lekker, dus dat heb ik weggelaten.

Afijn, alle informatie bij elkaar en aan de slag! Groentebouillon, witte wijn, wat olijfolie, risotto rijst, roomkaas en veel aardbeien. Meer niet! Misschien volgende keer wat meer ingrediënten toevoegen, maar eerst proeven! Het was heerlijk, verrukkelijk, goddelijk! Echt super lekker! Breng ik mijn enthousiasme een beetje over?

Het liefst was ik vanmiddag naar Aardbeienland gereden om Elianny aardbeien (zó lekker) op te halen, maar das een beetje ver weg. Maar ook met de aardbeien die nu nog in de winkel liggen is het echt super lekker! Ik ben helemaal blij, dank je wel, Wilma! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

8 reacties

  1. Haha, hooked on risotto, net als ik 🙂 Dit gerecht staat hier zeker twee keer per maand op tafel – en dan moet ik me nog inhouden…
    Gelukkig vinden vriend en zoon het ook heerlijk.

  2. Pingback: Mijn kookweek – week 37 | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.