Abrikozen-yoghurttaart

35

De tweede abrikozentaart van deze week! Eerder deze week kwam het recept voor deze heerlijke abrikozentaart met amandelen online en vandaag heb ik een abrikozen-yoghurttaart voor jullie. Gewoon, omdat abrikozen zo ontzettend lekker zijn, omdat het vaderdag is én omdat er eigenlijk altijd wel een reden te verzinnen is om taart te bakken. Al was het maar alleen omdat de abrikozen weer in de winkel liggen.

Het recept van deze heerlijke taart komt uit het prachtige boek Mijn favoriete desserts van Janneke Philippi. Al eerder maakte ik deze chocolate cheesecake with salted caramel uit dit boek (een toppertje!) en nu dus een abrikozen-yoghurttaart (ook een toppertje!).

Abrikozen-yoghurttaart

Abrikozen-yoghurttaart

Ik gebruikte voor deze taart een vrij lage taartvorm (ongeveer twee centimeter hoog) waardoor het mij niet lukte om alle abrikozen in de vorm te krijgen. Omdat ik ze er ook wat indrukte, kwam de yoghurt-vulling al snel omhoog…. Je kunt dit voorkomen door de partjes abrikoos niet in de vulling te drukken, maar er meer op te leggen. Je kunt er ook voor kiezen om een hogere of iets grotere vorm te gebruiken.

Nog een tip van mij. In het recept wordt aangegeven dat je de deegrand in de gaten moet houden en eventueel af moet dekken met aluminiumfolie als deze te donker wordt. Hou dit goed in de gaten en dek de deegrand ook daadwerkelijk af. Denk niet: hij hoeft nog maar een paar minuten, dus het zal wel meevallen….. Dek hem gewoon af! Ben je, net als ik, wat eigenwijs, dan kun je de iets te donkere rand bestrooien met wat poedersuiker…. niemand die het ziet en de smaak wordt er niet minder om (tenzij de rand zwart kleurt…) 😉 .

Tot slot geeft Janneke nog een tip bij deze abrikozen-yoghurttaart in haar boek: wanneer ik deze taart bak, is het meestal volop zomer en loop ik even de tuin in voor een handvol tijm of rozemarijn. Ik vind het heerlijk om 2 eetlepels verse kruiden door het deeg te kneden; ze geven de taart een extra zomers tintje.

Fijne vaderdag!

Bron: Mijn favoriete desserts.
Print Friendly, PDF & Email

35 reacties

  • Oooh, leuk & lekker, Nicole! Taart met abrikozen is zó lekker! Ik weet eigenlijk niet zo goed welke ik het lekkerst vond… Bij die andere kwam de smaak van de abrikozen zo goed naar boven, maar deze, nog even onder de grill: yum! Euh… nee, ik kan niet kiezen! 😉

 1. Hoi Maaike, helemaal gelukt én stukje op natuurlijk :-). Ik vond hem lekkerder dan de abrikozen-amandeltaart (smaken verschillen natuurlijk) en hij gaat in mijn “al gebakken” schriftje met heel veel !!! Bedank weer! Groetjes Marja

  • Wat ontzettend leuk dat je zoveel aan het bakken bent, Marja! 🙂 Echt heel leuk om te lezen! En fijn dat ie zo in de smaak valt met heel veel !!! 🙂

  • Hi! Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik denk dat het prima kan! Goed verpakken en dan moet het helemaal goed komen!

   • Bedankt voor je reactie, ik ga het proberen 🙂 is custard trouwens custardpoeder of custard gemaakt van custardpoeder?

 2. Pingback: Aardbeien yoghurt taart | Handmade by Helen

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.