Appels & peren, wat een geweldige combinatie: heerlijk!
Een tijdje geleden maakte ik al volkorentoast met gebakken appel & peer (yummy), gisteren was het tijd voor een dessert met deze combinatie, zo lekker. Via Pinterest zag ik een heerlijk uitziende foto van Baked Appels with Cinnamon. De gebakken appeltjes zijn gemaakt in stoofpannetjes en dat zag er zo schattig uit, ik ben gek op stoofpannetjes: dat staat zo leuk op tafel. Zo simpel… dat ik daar zelf niet op ben gekomen…
Ach ja, soms heb je aan een plaatje genoeg en borrelen er meteen wat ideeën boven, dus ik heb er peer & amandelschaafsel aan toegevoegd om het nóg lekkerder te maken. Heerlijk met wat vanillevla of een bolletje ijs natuurlijk. De schrijfster van het originele recept geeft ook nog aan dat de gebakken appels heerlijk zijn als ontbijt, gemengd met Griekse yoghurt, havermoutpap of met een laagje havermout er bovenop. Dat is toch pure verwennerij op de vroege morgen?! Ik denk dat ik dat in het weekend wel een keer uit ga proberen, want om nou doordeweeks een half uur te moeten wachten op de oven…
Wij hebben de pannetjes gister als dessert gegeten en zitten smullen! Nadat ze een klein beetje zijn afgekoeld wat vanillevla er overheen schenken en genieten! Ik heb voor mezelf een versie zonder bruine basterdsuiker gemaakt, zodat het ook nog een geheel verantwoord en gezond dessert is geworden én super lekker: wat wil een mens nog meer!
Bron: Scientias
Appel & peer pannetje met kaneel
By oktober 3, 2012
Published:- Yield: 4 Servings
- Prep: 10 mins
- Cook: 30 mins
- Ready In: 40 mins
Appels & peren, wat een geweldige combinatie: heerlijk!Een tijdje geleden maakte ik al volkorentoast met gebakken appel & …
Ingredients
- 4 stuks Appel ik heb Gala gebruikt
- 4 stuks Peren
- 4 eetlepels Citroensap
- 2 eetlepels Amandelschaafsel
- Kaneel naar smaak
- 4 eetlepels Bruine basterdsuiker optioneel
- 4 Stoofpannetjes van ongeveer 0,2 liter
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Was en schil de appels & peren en snij in kleine stukjes.
- Meng de stukjes appel en peer met het citroensap, bruine basterdsuiker en kaneel naar smaak. Wil je ook pannetjes zonder suiker? Strooi dan als laatst wat basterdsuiker over de pannetjes en laat het hier weg.
- Verdeel de stukjes appel & peer over de vier stoofpannetjes en strooi het amandelschaafsel over de stukjes (en eventueel de basterdsuiker).
- Bak de pannetjes ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven (zonder deksel).
- Laat even afkoelen en serveer met vanillevla of een bolletjes ijs. Smullen maar!
- Course: Nagerechten
- Skill Level: Simpel
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Appel & peer pannetje met kaneel http://t.co/PdCNbOXF #dessert #recept #appel #peer #kaneel #stoofpannetje
Appel & peer pannetje met kaneel http://t.co/WyvGluzE #eetblogpost