Appelkwarktaart met kruimellaagje

29

Appelkwarktaart met een kruimellaagje…. heer-lijk! Eigenlijk het beste van een appelkruimeltaart én een kwarktaart in één. Super lekker! Beetje poedersuiker er overheen en klaar. Slagroom is niet nodig, hij is zo al ontzettend lekker.

Een tijdje geleden kregen we visite: genoeg reden om taart te bakken. De ene helft van de visite is gek op appeltaart, de andere helft op kwarktaart. Mijn keuze was snel gemaakt… Ik pakte het superdikke taartenboek van Koken & genieten en daar kwam ik deze taart in tegen. Klaar. Recept uitgezocht.

Paar kleine ‘dingen’ anders gedaan: ik heb de fijngehakte hazelnoten vervangen door amandelmeel en in plaats van gewone kwark gekozen voor vanillekwark. Dat leek me dan weer zo lekker. Vrijdagavond aan de slag om de taart te maken. Eerst het deeg, dan de appeltjes schillen, vervolgens de vulling en daarna de kruimellaag. Erg leuk om te doen. Ik was helemaal in mijn nopjes. ‘s Avonds konden we het niet laten om alvast een stukje te proeven (ook al was de taart nog nét iets te warm). Heer-lijk. Yum!

Maar na een nacht in de koelkast is hij nog lekkerder… Echt, wat een genot! De visite heeft er ook van zitten smullen (er werd zelfs een tweede stukje genomen…). Van de taart is niets meer overgebleven… een paar kruimeltjes, maar verder is hij helemaal op gegaan. Een groot succes!

Appelkwarktaart met kruimellaagje

Appelkwarktaart met kruimellaagje

 

Print Friendly, PDF & Email

29 reacties

 1. Oeiii, laat mijn man nou over 3 weken jarig zijn en wij appel en kwarktaartfanaten zijn! Had ook al bij je puddingkruimelvlaai gekeken..

  • @Marja: Oeh, dan is dit zeker een aanrader! Alhoewel, die puddingkruimelvlaai ook erg lekker is hoor! 🙂

 2. Ik heb een vraag over het deeg recept? Caroline gebruikt een andere verhouding dan jij . C. Gebruikt 150 gram suiker en jij 375 gram . En C. Gebruikt minder bloem dan jij . Klopt dit?

 3. Hoi Esther,

  Volgens mij gebruikt Caroline precies dezelfde hoeveelheden, alleen heeft Caroline de ingrediënten gesplitst in bodem/vulling en ik niet, maar volgens mij komen we op precies hetzelfde uit! 🙂

 4. Pingback: Appel-kruimel-kwarktaart - Judith's Cakes

  • Dankjewel voor je recept. Ik heb coeliakie dus moet glutenvrij eten. In je recept van de appelkwarktaart staat dat er griesmeel in moet. Helaas kan dat voor mij niet omdat het tarwe bevat. Kan je me misschien een alternatief aanraden? Paneermeel glutenvrij heb ik wel. Hoop dat je me kan helpen. Ik wil de taart zo graag maken. Groetjes van Riny

   • Hoi Riny,

    Ik zou het zo 1-2-3 niet weten eigenlijk…. Maar het gaat maar om een kleine hoeveelheid, dus misschien kun je het proberen met custardpoeder, maismeel of rijstemeel. Geen idee of dat allemaal glutenvrij is en of het de smaak veel veranderd, maar je zou het kunnen proberen!

    Succes & ik hoor graag hoe hij geworden is!

 5. Pingback: Baksels | Appelkwarktaart met kruimellaagje (Foodblogswap augustus 2013)

 6. Pingback: Appelkwarktaart met kruimellaagje (Foodblogswap augustus 2013) - Baksels

 7. D. van Kouwen on

  Taart afgelopen vrijdag gemaakt. Viel duidelijk niet in de smaak. Zeer machtig en vulling was korrelig en voelde niet lekker in de mond. Geen aanrader wat mij betreft.

  • Wat ontzettend jammer zeg! Het is een enorm populaire taart en valt hier altijd goed in de smaak! 🙂

   Misschien is er iets mis gegaan met de vulling?

 8. Pingback: Appelkwarktaart – Heerlijk! – MADE BY HELGA

 9. In 1 woord: geweldig! Ik heb samen met mijn familie van deze taart gesmuld. Beter dan mijn eigen recept. Daarom ruil ik hierbij mijn eigen recept in voor dat van jou. Maar volgende keer zonder appels. Ik houd van cheesecake, zonder poespas.

 10. Pingback: Heerlijk frisse Appel-Citroenkwarktaart > Sonja Style

 11. Woensdag komen mijn vriendinnen op bezoek dussss deze wordt Dinsdag gemaakt 😋😘 thnx for inpiration spulletjes al in the house

 12. Ooo deze is zoooo zalig.. heb m nu 2 x gemaakt .. vandaag ga ik deze met frambozen maken (wel uit diepvries goed uit laten lekken is te doen)

 13. Ooo deze is zoooo zalig.. heb m nu 2 x gemaakt .. vandaag ga ik deze met frambozen maken (wel uit diepvries goed uit laten lekken is te doen)

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.