Appelkwarktaart met kruimellaagje

29

Appelkwarktaart met een kruimellaagje…. heer-lijk! Eigenlijk het beste van een appelkruimeltaart én een kwarktaart in één. Super lekker! Beetje poedersuiker er overheen en klaar. Slagroom is niet nodig, hij is zo al ontzettend lekker.

Een tijdje geleden kregen we visite: genoeg reden om taart te bakken. De ene helft van de visite is gek op appeltaart, de andere helft op kwarktaart. Mijn keuze was snel gemaakt… Ik pakte het superdikke taartenboek van Koken & genieten en daar kwam ik deze taart in tegen. Klaar. Recept uitgezocht.

Paar kleine ‘dingen’ anders gedaan: ik heb de fijngehakte hazelnoten vervangen door amandelmeel en in plaats van gewone kwark gekozen voor vanillekwark. Dat leek me dan weer zo lekker. Vrijdagavond aan de slag om de taart te maken. Eerst het deeg, dan de appeltjes schillen, vervolgens de vulling en daarna de kruimellaag. Erg leuk om te doen. Ik was helemaal in mijn nopjes. ‘s Avonds konden we het niet laten om alvast een stukje te proeven (ook al was de taart nog nét iets te warm). Heer-lijk. Yum!

Maar na een nacht in de koelkast is hij nog lekkerder… Echt, wat een genot! De visite heeft er ook van zitten smullen (er werd zelfs een tweede stukje genomen…). Van de taart is niets meer overgebleven… een paar kruimeltjes, maar verder is hij helemaal op gegaan. Een groot succes!

Appelkwarktaart met kruimellaagje

Appelkwarktaart met kruimellaagje

 

Print Friendly, PDF & Email