Aspergequiche met geitenkaas

28

Oooh, wat hebben wij afgelopen zondag heerlijk gegeten! Ik wist niet precies hoe deze aspergequiche met geitenkaas uit zou vallen, maar jeetje, wat was dat lekker! Boven verwachting en dat is altijd fijn!

Vorige week kreeg ik een heerlijk geitenkaas-pakket opgestuurd van Bettinehoeve met daarin twee soorten geitenkaas spread en twee soorten verse geitenkaas. Wij zijn gek op geitenkaas, dus dat pakketje was meer dan welkom! Ow, en ik kreeg niet één, maar twee pakketjes… en dat tweede pakketje mag ik weggeven (maar daar lees je morgen alles over!).

De verse geitenkaas gebruiken wij regelmatig, maar de geitenkaas spread hebben we nog nooit gegeten. Heerlijk op een (stok)broodje, maar ook leuk om te verwerken in een recept. Bij het maken van deze aspergequiche heb ik gebruik gemaakt van zowel de geitenkaas spread als de verse geitenkaas. Ik was eigenlijk een beetje bang dat de geitenkaas zou gaan overheersen, maar dat viel enorm mee! Tuurlijk, je proeft geitenkaas (yum!), maar de smaak van de asperges en de tomaatjes kwamen ook nog goed naar boven. Uiteindelijk kwam er een super lekkere quiche uit de oven!

Aspergequiche met geitenkaas

Aspergequiche met geitenkaas

Ik heb, zoals gewoonlijk, zelf de bodem van deze quiche gemaakt. Je kunt ook bladerdeeg gebruiken hoor, maar (ik blijf het zeggen), probeer eens een zelfgemaakte bodem: zó lekker! De vulling bestaat grotendeels uit gegrilde asperges, een mengsel van ei & geitenkaas spread met kruiden, wat tomaatjes en een beetje geitenkaas er bovenop. Heerlijk!

Print Friendly, PDF & Email